4 najčastejšie problémy s vlasmi v zime

Zima má svoje čaro, ale s príchodom chladnejšieho počasia prichádzajú aj nové výzvy pre naše vlasy. Niektorí z vás si už možno všimli, že v zime sa môžu vlasy zdať suché alebo rýchlo sa mastiace, strácajú na objeme, príliš sa krepatia alebo je citlivá aj pokožka hlavy – s tým sa na zimu stretáva drvivá väčšina žien. V zime totiž trpí nielen pleť, ale aj pokožka hlavy.

 

Extrémne suché alebo okamžite mastné vlasy

Kvôli chladnému počasiu, suchému vzduchu a striedaniu teplôt má pokožka hlavy tendenciu sa nadmerne vysušovať. Nosenie pokrývky hlavy alebo neprekurovanie miestností môže pomôcť, do svojej stravy tiež nezabudnite zaradiť viac potravín s kvalitnými tukmi, alebo zvoľte doplnky stravy s omega mastnými nenasýtenými kyselinami.

V opačnom prípade môže suchá pokožka viesť k nadprodukcii kožného mazu a vlasy sa tak skôr zamastí. Vyskúšať môžete aj šampóny špeciálne vytvorené pre mastné vlasy. Pomôcť vám v zimnom období môže aj VENIRA šampón pre mastné vlasy s kokosvou vôňou.

 

Zľahnuté vlasy bez objemu

Stáva sa vám tiež, že po umytí vlasov a ich vysušení fénom je váš objem vlasov neskutočný, avšak nasadenie čiapky či klobúka ich zničí? Do kabelky si potom v zimnom období rozhodne pribaľte aj objemový púder na vlasy alebo používajte stylingové spreje, ktoré po opätovnom našuchorení vlasy opäť oživia.

Zľahnuté vlasy bez objemu v zime ale súvisia aj so špecifickými podmienkami a prostredím tohto chladného obdobia. Suchý zimný vzduch vedie k nepríjemnej dehydratácii vlasov, ktoré sa stávajú krehkými a majú tendenciu vysušovať aj pokožku hlavy, čo vašim kaderám môže uberať na potrebnom objeme. V takom prípade pre vás máme riešenie v podobe VENIRA šampónu pre objem vlasov VOLUME BOOSTER, ktorý môžete používať nielen v zimnom období.

V zime často siahame po fénoch na vlasy, aby sme ich čo najrýchlejšie vysušili a predovšetkým tiež aby sme sa zahriali. Bohužiaľ aj vysoké teploty týchto tepelných nástrojov vlasy vysušujú a oslabujú, čo spôsobuje znižovanie ich objemu.

 

Krepatenie a nepríjemné elektrizovanie

Pre boj s krepatými vlasmi môžete siahnuť po vlasovej kozmetike s antifrizz efektmi alebo olejmi na vlasy. Majiteľky suchých vlasov potom dôverne poznajú nepríjemné elektrizovanie – tu pomôže jedine celková renegerácia vlasov. Nasaďte teda regeneračné kúry už pri samotnom umývaní vlasov alebo podporte vaše kadere vhodnými doplnkami stravy.

Pre potrebnú regeneráciu je tu pre vás VENIRA regeneračná maska na vlasy s kokosovou vôňou, ktorá zaistí starostlivosť poškodeným, krehkým a oslabeným vlasom bez života. Jej veľkou prednosťou je, že posilňuje nielen korienky vlasov ale aj ich končeky, ktoré účinne zaceľuje.

 

Precitlivená pokožka alebo svrbenie hlavy

V súvislosti so suchým vzduchom v zimnom období môže vysušovanie vlasovej pokožky spôsobiť nepríjemný pocit a svrbenie. V prvotnej fáze pomôže výhradné používanie upokojujúcich a hlavne šetrných prípravkov.

Následkom svrbivej pokožky hlavy môžu byť aj prudké teplotné zmeny medzi vonkajším a vnútorným prostredím, ktoré negatívne ovplyvňujú kožu na hlavy. Prechody z vonkajšieho mrazivého počasia do vyhriatych interiérov spôsobujú, že sa pokožka hláv sťahuje a rozťahuje, čo vedie k svrbeniu.

Na doplnenie potrebnej hydratácie nielen pri pokožke hlavy vám jednoducho poslúži VENIRA rozmarínová voda a komplexnou starostlivosťou pre predchádzanie problémom s vlasmi a pleťou pre vás budú VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť.

 

Ako sa starať o vlasy a vlasovú pokožku v zime?

Rovnako ako v letnom období je aj v zime starostlivosť o vlasy a vlasovú pokožku dôležitá, pretože nielen chladné počasie a suchý vzduch negatívne ovplyvňujú jej kondíciu. Ako sa teda starať o vaše vlasy v chladnej zime?

 

1. Používajte hydratačné šampóny a kondicionéry

Voľte iba také šampóny a kondicionéry, teda vlasovú kozmetiku s hydratačnými a vyživujúcimi vlastnosťami. Vyhnite sa používaniu agresívnych chemikálií, ktoré by mohli pokožku hlavy vysušovať ešte viac.

 

2. Neumývajte vlasy horúcou vodou

Aj napriek tomu, že sa v zime chcete čo najviac zahriať, snažte sa umývať vlasy vlažnou vodou namiesto tou horúcou, ktorá pokožku hlavy rovnako vysušuje a všetky problémy s vlasmi len zhoršuje.

 

3. Používajte vlasové masky

Pravidelne aplikujte na vaše kadere masky, a to či už sa jedná o tie regeneračné, vyživujúce alebo pre lesk a hebkosť. Rovnako prírodné oleje, med, avokádo alebo aloe vera sú skvelou voľbou pre obnovu a posilnenie vlasov.

 

4. Chráňte vlasy vonku

Pokiaľ sa vydáte do chladného vonkajšieho počasia, nemali by ste rozhodne zabúdať na zimnú čiapku či klobúk, aby ste vlasy ochránili pred mrazom a vetrom.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu