5 pravidiel, vďaka ktorým budú vaše vlasy žiariť

Túžite po krásnych a zdravých vlasoch? Žiarivá hriva môže byť vašou odmenou za starostlivosť, ktorú vlasom doprajete. Stačí sa inšpirovať našimi 5 pravidlami beauty vlasovej rutiny. Dodržujte ich - a budete žiariť aj vy.

 

1. Nie je umývanie ako umývanie

A nie je prípravok ako prípravok, a tom už určite niečo viete. Správne umývanie vlasov by malo prebiehať pod vlažnou vodou. Ideálnym postupom je použitie vhodnej šampónov, ktorý vlas otvorí a vyčistí. Potom logicky nasleduje použitie kondicionéra.

Ten totiž neslúži len na podporu ľahkého rozčesávania alebo skrotenia nepoddajnej hrivy - vlasy po opláchnutí šampónu uhladia a uzavrie. Ale ani s umývaním vlasov to nepreháňajte, príliš častá hygiena im môže naopak škodiť.

Tip: Nechcete vlasy zaťažovať a podporovať ich lámavosť? Vyhnite sa prípravkom s obsahom silikónov a zvážte prírodnú kozmetiku.

 

2. Mokré vlasy? Rastlinné oleje áno, česanie nie

Vyvarujte sa česania a úpravám mokrých vlasov. Radšej im venujte pozornosť a potešte ich rastlinným olejom. Napríklad taký arganový olej dodá vlasom hodvábnu jemnosť, lesk a regeneráciu. Používať však môžete aj ďalšie oleje – hodí sa napríklad moringový alebo slivkový olej.

Ešte vlhké vlasy nechajte prirodzene uschnúť – nedôjde k ich poškodeniu, lámaniu a naopak sa vďaka olejčeku budú môcť krásne revitalizovať. Lesklé a pevné vlasy po uschnutí vás milo prekvapia. A oslní aj vaše okolie.

Tip: Doprajte si raz týždenne zábal z rastlinných olejov. Kvalitné kozmetické oleje svedčia vlasom aj pokožke hlavy. Chcete podporiť hustotu vlasov? Vyskúšajte vlasový zábal. Ten môžete ponechať hodinu alebo dokonca celú noc. 

 

3. Vyhnite sa stylingovým prípravkom

Styling - je naozaj taký dôležitý? Čas od času vašim vlasom neuškodí, ale každodenné používanie stylingových prípravkov a tepelnej úpravy vlasy nadmerne zaťažuje a ničí. Vyhnite sa im obzvlášť, ak sú vaše vlasy príliš riedke, jemné alebo jednoducho bez objemu.

Keď sa rozhodnete vlasy uzdraviť, radšej stavte na kvalitnú ošetrujúcu kozmetiku a doplnky stravy – pretože krásne vlasy môžu byť krásne aj bez všetkých tých upravujúcich prípravkov, ktoré im príliš neprospievajú. Skrátka a dobre: prečo mať vlasy pekné jednorazovo, keď môžu byť krásne stále?

Tip: Ak sa nemôžete vyhnúť stylingu pre výnimočnú príležitosť, použite pred úpravami VENIRA ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou.

 

4. Keď farbenie, tak regenerácia

Farba na vlasy je bežnou záležitosťou. Aj farbenie môže byť pomerne šetrné - oplatí sa však vyhýbať sa drogérii a radšej zamieriť do kvalitného kaderníckeho salónu. Nie je totiž farba ako farba – a keď už pravidelne farbiť, potom vždy so sprievodným krokom číslo dva – ruka v ruke s regeneráciou.

Po každom zákroku, či už sa jedná o farbenie po celej dĺžke vlasov alebo len úpravu viditeľných odrastov, nezabudnite dopriať vlasom VENIRA regeneračnú masku, vhodnú práve pre farbené alebo melírované vlasy. Maska vlasy zacelí, oživí a zregeneruje po náročnom procese. Masku môžete naniesť na pár minút v sprche alebo ju použije ako regeneračný vlasový zábal.

 

5. Vitamíny a minerály

Chcete mať zdravé vlasy? Podporte ich rast, obmedzte ich vypadávanie a rovno stavte aj na krásnu pleť a nechty. Väčšina doplnkov stravy pre krásne vlasy obsahuje súbor minerálov, ktoré pomáhajú udržovať a zlepšovať stav nielen vlasov, ale aj nechtov či pleti, ako je VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť.

Podľa čoho ale tieto doplnky stravy vyberať? Ideálne podľa zloženia a účinkov. Vlasy by mali mať dostatok vitamínov a minerálov, ktoré ich chránia a zabraňujú ich vypadávaniu či lámavosti. Pridajte ešte dostatočný pitný režim na hydratáciu vlasov a predovšetkým pokožky zvnútra, ku ktorému vám výborne pomôže VENIRA shaker so zásobníkom. Využiť ho môžete okrem pitia aj na miešanie vašich obľúbených kolagénových drinkov. Vaše vlasy budú neprehliadnuteľné, rovnako ako vy.

 

 

Tip: Doprajte vlasom, nechtom a pleti komplexnú starostlivosť aj s VENIRA PREMIUM kapsulami pre vlasy, nechty a pleť. Vyvážená kombinácia živín v podobe esenciálnych aminokyselín, rastlinných extraktov, vitamínov, minerálov, kolagénu, MSM a hyalurónu je ideálnym doplnkom, ktorý sa čoskoro prejaví na stave vašej pokožky, vlasov a nechtov. Pretože vaša krása začína vo vnútri - a začať môžete ihneď!

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu