Poďme sa opaľovať!

Máme tu opäť leto a s ním teplé slnečné dni. Počasie láka na výlety ak vode a naša pokožka je tak po dlhú dobu vystavovaná slnečnému žiareniu, čo môže, v prípade, že o ňu dostatočne nestaráme vhodné prípravky, viesť k jej spáleniu, vzniku pigmentových škvŕn a starnutiu.

 

Nevýhody slnenia

Nadmerné vystavovanie pokožky slnku bez ochranných prostriedkov so sebou, ako už bolo spomenuté vyššie, nesie isté riziká. Pozrime sa spolu na niekoľko z nich. Ultrafialové žiarenie, ktorého prirodzeným zdrojom je slnko, je pre človeka neviditeľné. Typov UV žiarenia je viac, tie, ktoré však majú vplyv na našu pokožku sú dva – UVA a UVB.

UVA lúče dopadajú na zemi v najväčšej miere a spôsobujú krátkodobé zhnednutie kože. Z dlhodobého hľadiska sa podieľa na starnutí pokožky a tvorbe vrások a navyše môžu poškodiť oko a sietnicu. Prílišné vystavovanie sa UVA žiareniu prispieva k rozvoju kožných karcinómov.

UVB žiarenie, ktorého značná časť je pohlcovaná ozónovou vrstvou v atmosfére môže byť ďalším rizikovým faktorom. Hoci ozón tento typ žiarenia absorbuje, dopadá ho na zemský povrch čoraz viac, a to kvôli narušeniu ozónovej vrstvy a ozónovým dieram. Práve UVB žiarenie môže mať negatívne dopady na ľudské zdravie, ako je spálenie či začervenanie kože.

 

Vedeli ste, že má slnenie aj niekoľko výhod?

Zmiernenie depresie - slnko ovplyvňuje našu náladu, dodáva nám energiu. Citliví ľudia, ktorí pozitívne reagujú na svetlo, často vnímajú zhoršenie nálad a úbytok energie v jesenných a zimných mesiacoch, keď sa dni skracujú. Lúče zo slnka totiž spúšťa vyplavovanie hormónu serotonínu, ktorý je zodpovedný za našu náladu.

 

Tip: Na zmiernenie depresie a na podporu dobrej nálady vám poslúži aj stop stress s višňovou príchuťou.

 

Silné kosti – tvorba vitamínu D, ktorú slnečné žiarenie podporuje, je pre telo nevyhnutná. Vitamín D udržuje hladinu vápnika v tele, podporuje mineralizáciu kostí či stimuluje tvorbu osteoklastov, môže tak pomôcť zabrániť rozvoju osteoporózy. Na doplnenie tohto vitamínu stačí pokožku vystaviť slnku na iba 15 minút!

Lepší spánok – počuli ste už o tom, že slniečko zvyšuje produkciu hormónu melatonínu, ktorý je zodpovedný za reguláciu spánku? Tento hormón je produkovaný predovšetkým v noci a jeho vzostup je spojený s nutkaním na spánok.

 

Ako sa správne v lete starať o pokožku?

1. Čistite svoju pleť

Vplyvom tepla sa viac potíme a tiež sa zvyšuje produkcia mazu, čo môže viesť k výskytu nevzhľadných pupienkov na tvári. Čistite svoju pleť ráno aj večer produkty, ktoré vašu pokožku nevysušujú. Medzi ne patrí napríklad VENIRA odličovacie mlieko alebo micelárna voda.

 

2. Doprajte si raz za čas peeling

Hrubé čiastočky obsiahnuté v peelingu z vašej pokožky odstránia odumreté bunky a koža tak následne lepšie absorbuje nielen vyživujúce a hydratačné krémy, ale aj slnečné lúče. Peeling raz týždenne vašu kožu skrátka prospeje.

 

3. Používajte ochranný krém s SPF faktorom

Ultrafialové lúče spôsobujúce spálenie kože urýchľujú starnutie pokožky, ktoré následne stráca svoju elasticitu. Nezabúdajte preto na vhodný ochranný krém či olej a mažte sa cez deň opakovane, najlepšie raz za 2-3 hodiny. Na účinnú ochranu kože ale aj nádherné hnedé opálenie slúži opaľovacie maslo.

Prečo stojí za vyskúšanie aj VENIRA opaľovací olej? Olej chráni našu pokožku pred škodlivým UV slnečným žiarením a starnutím a navyše jej dodáva neodolateľný vzhľad. Tiež obsahuje patentovo chránenú zmes UV filtrov, podporuje tvorbu melatonínu a tým celý opaľovací proces, eliminuje predčasné starnutie pokožky, prispieva k dlhšie trvajúcemu opáleniu. A čo viac? Opaľovací olej tiež hydratuje, upokojuje, vyživuje a regeneruje!

 

4. Nezabúdajte na starostlivosť po opaľovaní

Poopaľovacia kozmetika je v lete absolútnou nevyhnutnosťou, naša slniečkom vysušená koža totiž potrebuje hydratáciu. Prípravky určené po opaľovaní hydratáciu nielen podporujú, ale taktiež napomáhajú koži sa upokojiť a regenerovať. Napríklad taký chladivý gél s aloe vera okrem perfektného chladiaceho účinku pokožku vyživuje a hydratuje.

Pre dlhodobo hydratovanú pokožku počas celého roka ale aj v lete môžete použiť naše VENIRA telové mlieko s účinkami hneď niekoľkých blahodarných olejov prispieva k dokonale jemnej a hebkej pokožke už po prvom použití.

 

Sila prírodných olejov

Mandľový olej zo sladkých mandlí je vhodný pre všetky typy pokožky vrátane tej citlivej. Napomáha v boji proti akné a ekzémom, používa sa na liečbu drobných raniek a regeneruje slnkom spálenú pokožku.

Olivový olej sa nehodí len na varenie, má nemalý prínos aj pre našu kožu. Tento olej je známy svojimi hydratačnými vlastnosťami, hodí sa preto obzvlášť pre tých, ktorí trpia na suchú kožu. Chráni ju pred poškodením slnečnými lúčmi a zabraňuje predčasnému starnutiu.

Slnečnicový olej je bežne dostupný olej, ktorý bežne používame v kuchyni, je prospešný aj v kozmetike. Pomáha prekrvovať a regenerovať pokožku, udržuje ju pružnú a vláčnu a skvele ju chráni.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu