S dostatkom železa už vám vlasy vypadávať nebudú

Čo je vôbec prvou vecou, ktorú si všimnete na každej žene či mužovi? V niektorých prípadoch to možno budú oči, možno postava, ale celkom určite sú to vlasy. A to zvlášť v prípade, keď sú plné vitality a zdravia, ale aj v situáciách, keď je to presne opačne. Trápi vás vypadávanie vlasov alebo ich nepekný vzhľad? Napraviť to dokáže železo!

 

Na čo slúži železo?

Železo je pre fungovanie nášho organizmu nevyhnutné a mnoho telesných funkcií by bez neho nepracovalo správne. Je obsiahnuté v červenom farbive - hemoglobínu, ktoré je súčasťou červených krviniek, ktoré zaisťujú transport kyslíka z pľúc do celého tela.

Zjednodušene môžeme povedať, že je zodpovedné za správne zásobenie tela energiou. Bez neho by sme sa ani nenadýchli. Je tiež kľúčovým prvkom pre zdravé vlasy, pretože prenáša kyslík aj k vlasovým folikulom, ktoré vďaka tomu môžu správne fungovať. Preto býva obsiahnuté vo všetkých kvalitných prípravkoch proti padajúcim vlasom.

 

Živina dôležitá pre vlasy aj telo

Vlas je metabolicky činné tkanivo, ktoré je závislé na dostatočnom prísune mnohých živín. Každý nedostatok sa na našich vlasoch skôr či neskôr prejaví. Najskôr náš organizmus zásobuje samozrejme životne dôležité orgány, až potom prídu na rad menej podstatné časti tela.

Pokiaľ nám teda niektorá živina pre správny rast vlasov chýba, môže sa to prejaviť aj ďalšími pridruženými problémami. Ak sa cítite unavení, ste pobledlí či každú chvíľu chorí alebo trpíte bolesťami hlavy, ste podráždení a ešte máte pocit, že vám vypadávajú vlasy viac, než je zdravé, mali by ste navštíviť lekára. S najväčšou pravdepodobnosťou vám totiž chýba železo.

Keď telo neobsahuje dostatočné množstvo železa, dochádza k nedostatočnému zásobovaniu buniek kyslíkom, čo môže mať negatívny vplyv na rast vlasov. Jeho nesprávna hladina vedie aj k oslabeniu vlasov a zvýšeniu ich lámavosti, čo v konečnom dôsledku spôsobuje vypadávanie.

Predchádzať tomuto nepríjemnému problému môžete s doplnkom stravy VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť hneď s 19 účinnými látkami pre krásne, zdravé a silné vlasy. Okrem toho znižujú mieru únavy a vyčerpania a chránia telo pred oxidatívnym stresom.

 

Ďalšie faktory ovplyvňujúce zdravie vlasov

Okrem železa existuje mnoho ďalších faktorov ovplyvňujúcich zdravie vašich vlasov. Jedným z nich je genetika. Predčasné vypadávanie vlasov z genetických faktorov je snáď jedným z najčastejších. Tento problém ale netrápia len ženy, ale aj mužov. Pokiaľ je vo vašej rodine vypadávanie vlasov v neskoršom veku častým problémom, potom sa to bude bohužiaľ týkať aj vás.

Aj správna výživa a starostlivosť o vlasy je kľúčová pre ich zdravie. S VENIRA šampónom proti vypadávaniu vlasov posilníte svoje vlasové folikuly, budete sa starať o pokožku hlavy a navyše dôjde k lepšiemu ukotveniu vlasových cibuliek.

Starostlivosť o vlasy zahŕňa aj šetrné umývanie vlasov, používanie prírodných vlasových produktov a minimálne používanie tepelných stylingových nástrojov. Vyvarujte sa tiež nadmernému uťahovaniu vlasov, napríklad pri spínaní vlasov gumičkou.

 

Potraviny bohaté na železo

Existuje mnoho potravín, ktoré sú bohaté na železo a ktoré môžu pomôcť zvýšiť príjem tohto dôležitého minerálu. Tu je zoznam niekoľkých potravín, ktoré sú známe svojim vysokým obsahom železa a ktoré by ste do svojho jedálnička rozhodne mali zaradiť:

Hovädzie a kuracie mäso - najmä pečeň, sa radí k najbohatším zdrojom železa. Dopriať si ho môžete akokoľvek upravené presne podľa vašej chuti.

Ryby - niektoré druhy rýb, ako je losos, tuniak, sardinky a sleď sú veľmi bohaté na železo. Zahrnutie rýb do vašej stravy je vynikajúcim spôsobom, ako získať železo spolu s ďalšími zdravými živinami.

Strukoviny - obsahujú okrem železa aj vlákninu a bielkoviny. Môžete si tak vychutnať šošovku, fazuľu, hrach alebo cícer ako súčasť svojich každodenných jedál.

Orechy a semená - mandle, tekvicové semienka, slnečnicové semienka a sezamové semienka sú na železo bohaté. Môžete si ich jednoducho pridávať do cereálií, jogurtov, smoothies alebo ich konzumovať samostatne ako zdravú desiatu.

Sušené ovocie - niektoré druhy sušeného ovocia, ako sú marhule, slivky a hrozienka tiež obsahujú železo.

 

Ak vám pridávanie týchto potravín do vašej každodennej stravy nestačí, neváhajte vyskúšať VENIRA multi komplex PRO s až 31 prírodnými látkami pre zdravú pečeň, dokonalé prečistenie tela a normálne psychické činnosti.

 

Čo keď železo telu chýba?

Nedostatok železa je častejší u žien v produktívnom veku, cca od 15 do 50 rokov, ktoré pravidelne strácajú krv počas menštruácie. Veľký vplyv na stratu železa má aj tehotenstvo a dojčenie a ohrození sú aj ľudia, ktorí sa nesprávne stravujú. Práve pre tehotné ženy je určený VENIRA kolagénový drink pre tehotné a dojčiace mamičky, ktoré v ňom nájdu všetky potrebné vitamíny, minerály a živiny dôležité pre toto obdobie.

Jeho nedostatok by sme rozhodne nemali podceňovať, pretože môže viesť až k anémii, ktorá predstavuje celkom závažný zdravotný problém, ktorý môže viesť aj k ohrozeniu života.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu