Správna starostlivosť o mastné vlasy

S mastnými vlasmi zápasí zhruba každý štvrtý dospelý. Pokiaľ teda patríte k tejto štvrtine našej populácie, ktorá musí riešiť problémy spojené s mastnými vlasmi a pokožkou hlavy, je tento článok ako stvorený pre vás. Dnes sa naučíte vybrať vhodnú vlasovú kozmetiku a osvojíte si základné pravidlá starostlivosti o mastné vlasy.

Mastné vlasy ≠ mastiace sa vlasy

Na úvod si urobíme poriadok v pojmoch, v ktorých sa v súvislosti s touto problematikou často chybuje. Pokiaľ hovoríme o mastných vlasoch, máme na mysli jeden z oficiálnych typov vlasov.

Naopak mastiace sa vlasy môže mať ktokoľvek bez ohľadu na svoj geneticky daný typ vlasovIde teda o stav, ktorý nemusí byť nutne trvalý. K častým príčinám patria zlé stravovacie návyky, fyziologická nerovnováha alebo hormonálne zmeny.

Mastné vlasy: Príčinu hľadajte vo svojej vlasovej rutine

Vedeli ste, že mastné vlasy sa veľmi často vyskytujú u osôb s mastným typom pleti? Dôvodom je skutočnosť, že mastné vlasy sú príčinou nadmernej produkcie mazu na pokožke hlavy. Pokiaľ sa vás teda táto problematika týka, fakticky nehľadáte len riešenie pre svoje vlasy, ale predovšetkým pre svoju pokožku.

Existujú však faktory, ktorými sami (ne)vedomky zhoršujete stav, a tým pádom vzhľad, svojich mastných vlasov:

používate nevyhovujúcu vlasovú kozmetiku

vlasy si umývate príliš často

máte nevhodnú techniku umývania vlasov

- vlasy oplachujete horúcou vodou

po vymytí vám na vlasoch zostáva kozmetika

používate neprimerané množstvo vlasovej kozmetiky

v priebehu dňa si do vlasov často siahate

Teraz už pravdepodobne viete, kde je vo vašom prípade zakopaný pes. Nezostáva teda, než sa vrhnúť na naše odporúčania, vďaka ktorým zmeníte svoje mastné vlasy na nepoznanie.



Ako na mastné vlasy: Vhodne zvolená kozmetika je základ

Vaše prvé kroky po dočítaní tohto článku by mali viesť do kúpeľne, kde si zrevidujte vlasové produkty, ktoré aktuálne používate. Sú šité na mieru vášmu typu vlasov? Pokiaľ nie, tak máte prvý problém, na ktorý vám hneď ponúkame riešenie. Na mastné vlasy by ste mali používať iba vlasovú kozmetiku určenú na odstránenie prebytočného mazu a stabilizáciu pokožky.

Vždy sa zamerajte na zloženie kozmetiky a hľadajte v ňom nasledujúce účinné látky. Polyplant, čo je komplex siedmich prírodných bylinných extraktov vyvinutý na komplexnú starostlivosť o mastné vlasy a pokožku hlavy. Panthenol alebo provitamín B5, ktorý dokáže účinne regulovať kožný maz a znižovať dráždivosť vlasovej pokožky.

Obe tieto zložky sú obsiahnuté v našom VENIRA prírodnom šampóne pre mastné vlasy, ktorý sa stará o samotný vlas a vlasovú pokožku. Eliminuje tvorbu kožného mazu a prispieva k normalizácii funkcie mazových žliaz. Okrem toho vlasy ochraňuje, hydratuje do hĺbky, posilňuje a zanecháva ich nádherne lesklé na pohľad a hebké na dotyk.

Vhodne zvolený šampón ide ruka v ruke s kvalitným kondicionérom. My odporúčame siahnuť po VENIRA bezoplachovom kondicionéri, ktorý vaše vlasy vyživí a zaistí ich ľahké rozčesávanie.

 

Zatiaľ  ste v polovici cesty…

… a aby ste sa dostali do cieľa, budete si musieť osvojiť zásady správnej starostlivosti o mastné vlasy.

Vlasy vždy:

- oplachujte vlažnou vodou, príliš horúca voda má za následok vysušenú pokožku, ktorá sa bráni zvýšenou produkciou mazu

- vysúšajte stláčaním nie trením, praktickým pomocníkom, ktorý bude dostávať prebytočnú vodu z vašich vlasov šetrne, je VENIRA turban/uterák na vlasy

- fénujte studeným alebo vlažným vzduchom a fén majte vždy vo vzdialenosti najmenej 20 cm od hlavy

- rozčesávajte čistým hrebeňom, aby ste si ich nezanášali prachom a zvyškami stylingových produktov

- upravujte pomocou stylingových produktov s ľahkou textúrou, aby ste ich zbytočne nezaťažovali

- nechajte ich dýchať a nezväzujte ich do príliš pevných vrkočov a drdolov

Prečítajte si aj naše ďalšie tipy pre zdravé vlasy tu: 8+1 tipov pre zdravé vlasy.

 

Čo na mastné vlasy: Stavte na najsilnejší produkt svojho druhu na trhu

Povzbuďte ešte viac svoje každodenné úsilie a začnite užívať doplnky stravy podporujúce kvalitu vlasov. Vaša krása by totiž mala vždy začínať vo vnútri a práve VENIRA vitamíny na vlasy  dodané vonkajším použitím môžu značne ovplyvniť vzhľad vlasov a ich kvalitu. Zmena samozrejme nenastane zo dňa na deň, ale za to je dlhotrvajúca.

Vyhnite sa rokom experimentovania a siahnite po produkte, ktorého účinok overili tisíce ľudí pred vami. Reč je samozrejme o našom bestsellere VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť s obsahom 19 účinných látok v každej kapsuli z ktorých každá hrá kľúčovú úlohu v pôsobení na spojivového tkaniva, pleť, vlasy a nechty. Patrí tak medzi najsilnejšie produkty svojho druhu na trhu.

 

Ako zamaskovať mastné vlasy?

Pohrávajte sa s umiestnením cestičky. Vďaka tomuto jednoduchému fíglu zakryjete mastné pramienky v miestach, kde ste mali cestičku predchádzajúci deň.

Namiesto suchého šampónu, ktorý môže vlasovú pokožku dosť vysušiť, si vezmite na pomoc obyčajnú papierovú vreckovku. Ten rozdeľte na jednotlivé vrstvy, a tie postupne prihľadajte ku korienkom – týmto spôsobom ľahko odsajete prebytočnú mastnotu.

Samozrejme existujú aj rôzne vlasové doplnky, ako napríklad čiapka a šatka, ktoré mastné vlasy schovajú, ale my vám tento spôsob maskovania príliš neodporúčame. Časté nosenie pokrývok hlavy totiž zabraňuje vlhkosti vypariť sa z vlasov, čo vedie k zapareniu pokožky, a teda zvýšenej produkcii mazu. Takýmto počínaním by ste sa dostali do začarovaného kruhu a svoj problém neriešili efektívne.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu