Starostlivosť o pleť pod rúškom

Moje rúška chráni teba, tvoje rúška chráni ma a tak sme si prisvojili nový módny doplnok. Nie každý je však na nosenie rúška zvyknutý, má pocit, že pleť nemôže dýchať a po dlhom nosení sa môže objaviť podráždenie. Ako sa teda o pleť starať v dobách, kedy chránime svoje zdravie a ako si nosenie rúška aspoň o niečo spríjemniť?

 

Problémy s pleťou spôsobené nosením rúška

V dnešnej dobe hrajú rúška kľúčovú úlohu pri ochrane nášho zdravia. Bez ohľadu na to, či ich nosíme kvôli pandémii alebo ako ochranu pred znečistením, je dôležité, aby sme venovali pozornosť starostlivosti o našu pleť. V dôsledku častého nosenia rúška sa môžeme stretávať s najrôznejšími problémami, ako je:

 

1. Suchá pleť a podráždenie

Vedeli ste o tom, že sa pod rúškom naša pleť potí oveľa viac, než obvykle? Tento proces môže viesť k dehydratácii pokožky a vzniku suchých miest. Podľa toho, z akého materiálu je vaša rúška či respirátor, spôsobuje aj nepríjemné trenie podráždenia pokožky, čo následne vedie k začervenaniu. Dôležité je v tomto období pleť poriadne hydratovať, a to napríklad VENIRA denným hydratačným krémom.

 

2. Vznik akné a nedokonalostí pleti

Nosenie rúška môže viesť aj k zvýšenému poteniu, ktoré na opačnej strane spôsobuje upchávanie pórov alebo vznik akné a to predovšetkým na nose či brade. Akné pod rúškom sa stalo bežným problémom mnohých ľudí. Nenechávajte túto situáciu bez riešenia a kúpte si VENIRA krém na akné s antimikrobiálnymi, čistiacimi a regeneračnými účinkami.

 

3. Zvýšené riziko začervenania a zápalov pleti

Kontakt rúška s pokožkou môže tiež spôsobiť jej začervenanie či zápaly a to najmä pokiaľ sa jedná o hrubší materiál alebo materiál, na ktorý sme alergickí. Starostlivosť o pleť pod rúškom by preto mala zahŕňať aj posilnenie ochrannej bariéry pleti, ktorý môžeme dosiahnuť pomocou VENIRA hydratačné sérum.

 

Základné kroky starostlivosti o pleť pod rúškom

Aby sme udržali pleť v období koronavírusu a nosenie rúšok v optimálnom stave, je dôležité dodržiavať niekoľko základných krokov:

 

1. Dôkladné vyčistenie tváre

Pravidelné a dôkladné čistenie tváre je základným krokom každej starostlivosti o pleť, a to aj v období, keď práve rúško na svojej tvári nenosíte. Použite preto jemné čistiace kozmetické produkty, ako je napríklad VENIRA micelárna voda pre citlivú pleť alebo VENIRA odličovacie mlieko s úžasnou vôňou. Tieto produkty dokonale odstránia všetky nečistoty, baktérie a zvyšky make-upu, ktoré sa pod rúškom môžu hromadiť.

 

2. Používanie jemných a hydratačných produktov

Výber správnych kozmetických produktov je kľúčový pre starostlivosť o pleť pod rúškom. Zvoľte preto jemné a hydratačné krémy, ktoré pleť pomôžu udržať vláčnu a žiarivú po celú dobu. Vyhnite sa produktom s prílišným obsahom alkoholu alebo silnými chemikáliami, ktoré by mohli vašu pleť ešte viac podráždiť či vysušiť.

 

3. Aplikácia krémov s UV ochranou

Aj keď je vaša pleť zakrytá vrstvou rúška, rozhodne to neznamená, že ste chránení pred slnečným žiarením. UVA aj UVB lúče veľmi jednoducho prenikajú aj cez materiál rúška a môžu spôsobiť poškodenie pokožky. Používajte preto aj krémy s UV ochranným faktorom.

 

Ako sa starať o rúšku?

Starostlivosť o rúšku je rovnako dôležitá, ako starostlivosť o našu pleť. Správna údržba nielen rúška ale aj respirátora nám pomáha minimalizovať riziko šírenia baktérií a zlepšuje jej účinnosť pri ochrane nášho zdravia. Čo by ste teda mali s rúškom robiť?

 

Pravidelné pranie alebo dezinfekcia

Pokiaľ sa rozhodnete rúšku vyprať, potom by ste rozhodne mali používať iba detské pracie prášky alebo gély, ktoré sú citlivé k pokožke na tvári. Rúšku tiež môžete vyvariť v čistej vode, bez pridania látok, ktoré by mohli pleť akokoľvek podráždiť.

Tip: Chcete sa proti nákaze koronaviru čo najlepšie ochrániť? Potom si prečítajte náš článok v ktorom vám prinášame múdre typy.

 

Dodržujte hygienické pravidlá

Pred manipuláciou s rúškom si dôkladne umyte ruky mydlom a vodou alebo použite dezinfekčný gél na ruky. Tiež nie je vhodné sa dotýkať prednej časti rúška, pokiaľ to nie je nevyhnutné.

 

Rúšku pravidelne meňte

Pokiaľ nosíte opakovane použiteľnú rúšku, dbajte na to, aby ste ju pravidelne menili!

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu