Trápi vás vypadávanie vlasov? Koľko ich bežne vypadne a prečo?

Prajete si mať krásne, dlhé, husté a lesklé vlasy, ale začína Vám ich vypadávať stále viac a viac? Máte strach, že sa Vám s takou za chvíľu na hlave začnú tvoriť holé miesta? Väčšina z nás by v tejto chvíli začala panikáriť, to je ale chyba! Zachovajte pokoj, všetko má svoje riešenie. Viete vôbec, prečo vlasy vypadávajú?

 

Koľko denne vypadne prirodzene vlasov a prečo?

Zmierte sa s tým, že vypadávaniu vlasov nezabránite. Ide totiž o prirodzený proces, ktorý sa stále opakuje a navždy bude súčasťou nášho života. Uvádza sa, že každý človek má na hlave zhruba 100 000 vlasov. Z toho jeden vlas väčšinou vyrastie za mesiac zhruba o 1 cm a je ukotvený v jednom vlasovom vačku, ktorému hovoríme folikul.

Vo svojej rastovej fáze o túto dĺžku vlas väčšinou rastie dva až šesť rokov, kým nedôjde do tzv. kľudovej fázy a iba čaká na vypadnutie. Vlas v tejto chvíli vypadne z toho dôvodu, že vlasový vačok odumiera a na jeho mieste sa tvorí nový s novým vláskom. Väčšinou sa zhruba 85% našich vlasov nachádza v prvej fáze rastu a iba 15% v druhej odpočívacej fáze.

 

Koľko vypadnutých vlasov je už veľa?

Denná norma vypadnutých vlasov je zhruba 50 až 100 vlasov a je samozrejme aj geneticky podmienená. Pokiaľ sa vám zdá, že vám ich denne vypadne podstatne viac, hovoríme o nadmernom vypadávaní vlasov.

 

Príčiny vypadávania vlasov

Príčin nadmerného vypadávania vlasov existuje samozrejme viac, ale my pre vás vybrali tie, ktoré považujeme za najčastejšie.

Zlý jedálniček: Správna výživa je pre vaše telo rovnako dôležitá ako pre vaše vlasy. Mali by ste im dopriať najmä minerály v podobe zinku, železa a vitamíny ako kyselinu listovú a biotín. Potrebnú dennú dávku si ľahko zaistíte vďaka prírodným doplnkom stravy – vyskúšajte napríklad VENIRA zinok prispievajúci k normálnemu stavu pokožky, vlasov aj kostí.

Únava a stres: Nie je žiadnym tajomstvom, že sa váš životný štýl premieta na kvalite a vzhľade vašich vlasov. Nedostatok energie a dlhodobá psychická záťaž im rozhodne nesvedčí. So zvládaním stresu, ktorý patrí k častým spúšťačom nadmerného padania vlasov, vám pomôže VENIRA stop stress.

Tehotenstvo: V tomto citlivom období zažívajú ženy doslova hormonálnu búrku, ktorá je veľmi často sprevádzaná práve vypadávaním vlasov. S pomocou VENIRA PREMIUM kolagénového drinku pre tehotné a dojčiace ženy môžete nadmerné vypadávanie zmierniť, alebo mu dokonca úplne predísť.

Dedičnosť: V tomto prípade sa hlavne budete musieť naučiť hospodáriť s tým čo máte, pretože pri dedičnej plešatosti dochádza vplyvom hormónov k zmenšovaniu vlasového folikulu, skracovaniu rastovej etapy a naopak predlžovaniu kľudovej fázy. Skúste svojim vlasom dopriať aspoň prvotriednu starostlivosť s prírodnou kozmetikou, ktorá ich v tomto smere trošku nakopne.

Nevhodná starostlivosť o vlasy: Počujete to zo všetkých strán, vhodná starostlivosť, vhodná starostlivosť, vhodná starostlivosť… Ako má ale vyzerať? Vlasom dodávajte vitamíny, minerály a ďalšie prospešné látky prostredníctvom VENIRA kapsúl pre vlasy, nechty a pleť. Ich účinok podporte s kvalitnou vlasovou starostlivosťou, ktorá by mala byť v ideálnom prípade prírodného pôvodu. Ďalej obmedzte používanie fénu, žehličky a kulmy a na vlasy vždy aplikujte tepelnú ochranu.

 

 

Ako zabrániť vypadávaniu vlasov?

Aby ste zabránili rednutiu svojich vlasov, nestačí len zvýšiť príjem špecifických potravín, ktoré napomáhajú k zlepšeniu kondície vlasov.

Čo všetko by ste mali urobiť, aby ste sa dočkali skutočnej zmeny?

Upravte svoj jedálniček tak, aby obsahoval vyvážený pomer bielkovín, sacharidov, tukov, vitamínov a minerálnych látok.

Všetky živiny kľúčové pre udržanie optimálnej kvality vlasov a podporu ich rastu dodávajte telu aj prostredníctvom doplnkov stravy.

Používajte kvalitnú kozmetiku (najlepšie prírodného pôvodu), ktorá rešpektuje typ vašich vlasov rovnako ako typ vlasovej pokožky. Kozmetiku z vlasov oplachujte vlažnou vodou.

Pravidelne si masírujte vlasovú pokožku, aby ste ju prekrvili.

Obmedzte tepelné upravovanie vlasov.

Vyhýbajte sa nadmernému stresu a psychickému prepätiu, v dôsledku ktorých telo produkuje stresový hormón kortizol, ktorý má negatívny vplyv na vlasový cyklus.

Každý deň si nájdite dostatok času na relaxáciu a spánok, aby malo vaše telo dostatok priestoru na regeneráciu.

 

Čo na vypadávanie vlasov?

Vyskúšajte VENIRA PREMIUM kapsule pre vlasy, nechty a pleť, ktoré sú plné prírodnej sily. Prvýkrát sme ich predstavili v roku 2017 a odvtedy sú naším absolútnym bestsellerom. Navyše sa nám podarilo vylepšiť ich pôvodnú receptúru, a vďaka tomu obsahuje každá denná dávka hneď 20 účinných látok. Tie spoločne podporujú rast, objem a kvalitu vlasov, pomáhajú k silným a nelámajúcim sa nechtom a nádhernej pleti bez nedokonalostí.

Pokiaľ stále váhate, či by vám naše kapsule pomohli zastaviť nadmerné vypadávanie vlasov, prezrite si viac ako stovku vlasových premien od našich spokojných zákazníčok.

 

Doplnky stravy proti vypadávaniu vlasov, na ktorých si perfektne pochutnáte

Hľadáte plnohodnotnú alternatívu k prehĺtateľným kapsulám? Máme pre vás hneď niekoľko variantov!

VENIRA gumové medvedíky pre vlasy, nechty a pleť vás ohromia nielen svojim zložením, ale aj neodolateľnou jahodovou príchuťou. Medvedíci svojou vyváženou kombináciou účinných látok prispievajú k zníženiu miery únavy a vyčerpania, podieľajú sa na správnom raste vlasov i nechtov a pleť udržujú krásne hydratovanú, elastickú a bez chybičky.

 

 

Spojiť príjemné s užitočným môžete vďaka každodennej konzumácii VENIRA kociek pre vlasy, nechty a pleť, ktoré obsahujú 12 starostlivo vybraných ingrediencií a chutia po malinách.

 

Kocky:

- dodávajú vlasom, nechtom a pokožke dôležité živiny

- podporujú udržanie normálneho stavu nechtov, vlasov a kože

- podporujú prirodzený rast vlasov a zmierňujú ich vypadávanie

- prispievajú k zdravým a pevným nechtom aj krásnej pleti

- eliminujú vznik nedokonalostí pleti na minimum

 

V neposlednom rade musíme spomenúť VENIRA kolagénové drinky, ktoré ponúkame v niekoľkých príchutiach, z ktorých si tú svoju obľúbenú vyberie naozaj každý. Tento lahodný nápoj nielenže zamedzuje nadmernému vypadávaniu vlasov, ale taktiež podporuje ich rast a posilňuje ich. Ďalej prospieva slabým nechtom so sklonmi k lámaniu a štiepeniu, obmedzuje viditeľnosť hlbokých vrások, posilňuje kožnú bariéru a rieši problematiku dehydratovanej pokožky.

Zaujalo vás viac doplnkov stravy z našej ponuky? Neváhajte ich užívať súčasne! Sú totiž vyvinuté tak, aby vzájomne podporovali svoj účinok, a tak ich môžete užívať v ľubovoľných kombináciách.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu