Zabráňte padajúcim vlasom - doplňte horčík

Priemerný ľudský tvor má hlavu pokrytú približne stotisíc vlasmi. Z toho ich cca 80% rastie, 14 – 20% sa nachádza v tzv. pokojovej fáze a ten zvyšok vypadáva (denne sa jedná zhruba o 80 – 100 vlasov). Pokiaľ máte pocit, že je to u vás oveľa viac av umývadle či na kefe ich nachádzate oveľa väčšie množstvo, potom by ste mali spozorniť. Vo väčšine prípadov sa jedná o príznak toho, že nie sme úplne zdraví a máme niečoho nedostatok. V článku sa dozviete o tom, ako môže horčík pomôcť pri padaní vlasov ale aj oveľa viac.

 

Prečo vlasy vypadávajú?

Vlasy strácame bežne, po 25. roku života začínajú všetkým ľuďom rednúť, čo je bežný stav a prirodzený prejav starnutia. Naše telo je veľmi šikovný stroj, ktorý dokáže veľmi citlivo reagovať na všemožné neduhy, s ktorými sa dlhodobo stretávame.

Či už sa jedná o nedostatočnú starostlivosť o pokožku hlavy, nadmieru chemických prípravkov, častý stres, nadmerné užívanie liekov, hormonálne zmeny, prísne, telu neprospievajúce diéty či nevyváženú stravu s absenciou potrebných vitamínov a minerálov, ktoré sú pre fungovanie tela a udržanie krásnych vlasov nevyhnutné .

Získať vysnívaný vzhľad nie je až takou ťažkou úlohou, ako by sa mohlo zdať. Chce to len dostatok času, trpezlivosti a odhodlania urobiť pre zdravú hrivu len to najlepšie. Najideálnejšou a zároveň možno aj najľahšou cestou je dopriať svojmu telu dostatok správnej a prospešnej výživy.

 

Na čo je horčík dobrý?

Horčík alebo magnézium je predstavovaný minerálom s kľúčovou rolou v najrôznejších funkciách v našom tele. Všeobecne je o ňom známe, že podporuje zdravý rast vlasov a udržuje ich silné a odolné. Horčík je tiež dôležitou súčasťou pri tvorbe keratínu, ktorá predstavuje hlavnú zložku vlasov, a taktiež pomáha pri tvorbe proteínov, ktoré sú na druhej strane zase nevyhnutné pre rast vašich kaderí.

Nedostatok magnézia môže mať negatívny vplyv nielen na vypadávanie vlasov, ale aj na únavu, celkové oslabenie, vyšší krvný tlak či problémy so srdcom. Okrem toho výrazne ovplyvňuje aj kvalitu samotných vlasov, čo spôsobuje, že sú nevzhľadne suché, krehké a veľmi náchylné na lámanie.

 

Okrem podpory rastu vlasov sa horčík podieľa aj na:

Posilnenie vlasových korienkov - horčík poskytuje vlasovým korienkom požadovanú silu a zdravie, zatiaľ čo ich zanecháva pevné a stabilné.

Regulácii hormonálnych hladín - práve nerovnovážna hladina hormónov je jedným z najčastejších dôvodov, prečo vám vlasy môžu vypadávať. Horčík udržuje správnu funkciu hormonálneho systému a prispieva k udržaniu ideálnych hormonálnych hladín, ktoré ovplyvňujú aj vypadávanie a rast vlasov.

Zlepšenie prekrvenia vlasových folikulov – dostatočný príjem horčíka podporuje aj zdravú cirkuláciu krvi, čo je dôležité pre prívod živín a kyslíka do vlasových folikulov.

 

Tip: Potrebujete do svojho tela doplniť horčík? Jeho vysoko vstrebateľnú formu obohatenú o vitamín D a vitamín B6 nájdete v doplnku stravy VENIRA magnézium!

 

 

Príčiny vypadávania vlasov

Netušíte, prečo môžu vaše kadere vôbec vypadávať? Padanie vlasov môže mať rôzne dôvody a často sa tiež jedná o kombináciu viacerých faktorov. Niektoré z hlavných príčin zahŕňajú:

 

1. Genetiku

Problém s vypadávaním vlasov čím ďalej tým častejšie trápia nielen mužov ale aj ženy. Najčastejším problémom u mužov je tzv. alopécia alebo mužská plešatosť, ktorá sa dedí od oboch rodičov a môže sa prejavovať hneď niekoľkými rôznymi spôsobmi. U niektorých mužov sa plešatosť prejavuje už v mladšom veku a postupuje rýchlo, zatiaľ čo u iných sa môže rozvíjať pomalšie a neskôr.

Aj u žien môže byť genetika faktorom pri vypadávaní vlasov, hoci tu nie je plešatosť tak výrazná, ako u mužského pohlavia. Genetická predispozícia sa u žien prejavuje rednutím vlasov, stratou objemu a jeho zoslabením.

 

2. Hormonálnu nerovnováhu

U žien môže byť vypadávanie vlasov spojené predovšetkým s hormonálnymi zmenami počas tehotenstva, keď sa hormonálne hladiny v tele ženy dramaticky menia. V priebehu tehotenstva vysoká hladina estrogénu prispieva k silným a lesklým vlasom, pretože predlžuje fázu rastu vlasov. Po pôrode však hladiny hormónov klesajú a vlasy padajú.

Aj menopauza je možno dôvodom, prečo vám vlasy padajú. Počas nej dochádza k poklesu hladín estrogénu a progesterónu. Rovnako používanie hormonálnej antikoncepcie ovplyvňuje rast a kvalitu kaderí. U niektorých žien kvalitu zlepšuje, zatiaľ čo u iných spôsobuje ich vypadávanie.

 

Tip: Ak si chcete udržať svoju hladinu hormónov vyrovnanú, prinášame vám doplnok stravy v podobe kapsúl, ktorým je VENIRA PREMIUM hormonálna rovnováha!

 

3. Stres

Často neviete, kam skôr skočiť a nemáte ani čas si urobiť voľnú chvíľu pre seba? V takých prípadoch každopádne pamätajte aj na to, že aj dlhodobý a intenzívny stres má svoje následky. A aj na vaše vlasy!

Emocionálne faktory počas prekonávania stresu, ako je úzkosť, depresia a psychické napätie zvyšujú hladiny stresových hormónov, ako je kortizol. Tento hormonálny stav potom narúša normálny rast vlasov a vedie k nadmernému vypadávaniu.

Pokiaľ zvládnete stres zastaviť včas, tak sa nemusíte báť. Väčšinou sa jedná iba o dočasné padanie vlasov, ktorému ešte môžete zabrániť. Na zníženie početnosti stresových situácií môžete vyskúšať aj VENIRA stop stress napomáhajúci k relaxácii, upokojeniu a udržaniu dobrej nálady.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu