Znížená chuť na sex - 10 tipov na zvýšenie ženského libida

Pre mnoho žien je sexuálna túžba kľúčovým prvkom naplneného a spokojného života. A hoci sú možno mnohí presvedčení o opaku, chuť na sex nie je samozrejmosťou. Existuje celý rad dôvodov, prečo dochádza k poklesu ženského libida av konečnom dôsledku aj k situáciám, keď sa ženy sexu úplne vyhýbajú.

Pokiaľ vás zaujíma, ako prísť sexu opäť na chuť a zároveň tým zlepšiť svoj sexuálny a partnerský život, nájdite si chvíľu času na tento článok, v ktorom vám prinášame 10 praktických tipov, ako zvýšiť vaše libido. Pozrieme sa aj na najčastejších zabijakov vášne, ktoré môžu viesť k poklesu sexuálnej túžby u žien.

 

Prečo môže dôjsť k poklesu libida?

Všimli ste si, že svojho partnera v intímnych záležitostiach odmietate častejšie ako obvykle a ako je vôbec zdravé? Potom môžete mať zníženú chuť na sex, čiže znížené libido. Tento stav má rôzne príčiny a postihuje ženy aj mužov.

 

11 zabijakov libida

Keďže sa pokles libida môže negatívne prejavovať na kvalite vášho partnerského života, povedzme si najskôr v rýchlosti, čo patrí k najčastejším dôvodom poklesu libida:

 

1. chronický stres

2. hormonálna nerovnováha

3. psychický nepohoda

4. neblahý zdravotný stav

5. striktné diéty a vyčerpanie

6. nadváha a obezita

7. fajčenie a častá konzumácia alkoholu

8. nedostatok alebo nadbytok fyzickej aktivity

9. vedľajšie účinky niektorých liekov (napr. antidepresív a sedatív)

10. vyšší vek

 

Ako mať väčšiu chuť na sex?

Pre niektoré ženy môže nízka chuť na sex predstavovať výzvu v ich osobnom aj intímnom živote. Existuje však niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť povzbudiť libido a posilniť sexuálnu túžbu.

 

10 osvedčených tipov na zvýšenie ženskej sexuálnej túžby

 

1. Zvládanie stresu

S čistou hlavou sa skôr naladíte na noc plnú vášní, a preto zapracujte na elimináciu krátkodobého stresu, ktorý môže vyústiť do toho dlhodobého, teda chronického.

To, že ste v strese, zaručene spoznáte, pretože telo vám to dá vedieť rôznymi spôsobmi. Práve o zvládaní stresu a jeho fyzických príznakoch som sa rozpísali v samostatnom článku na blogu.

Je stres tým, čo vás sužuje a obmedzuje vašu sexuálnu túžbu? Vyskúšajte náš relax komplex proti stresu, teda prírodný doplnok stravy napomáhajúci k upokojeniu, relaxácii a odolnosti voči stresovým obdobiam.

 

2. Zdravý životný štýl

Pokiaľ ste to ešte neurobili, vo svojom stravovaní sa zamerajte predovšetkým na stravu bohatú na ovocie, zeleninu, celozrnné produkty a bielkoviny, ktoré podporia celkové zdravie a zvýšia vašu energiu.

Pite dostatok čistej vody, doprajte si kvalitný spánok, snažte sa obmedziť alkohol aj fajčenie a zaraďte do každého dňa pravidelný pohyb v podobe cvičenia vo fitku, jazdy na bicykli, behu alebo jogy. Zdravý životný štýl je skrátka alfou a omegou správneho fungovania organizmu.

 

3. Spánková hygiena

Dostatočne dlhý a kvalitný spánok vám dodá energiu na celý deň (a aj noc plnú vášní). Dodržujte preto princípy spánkovej hygieny zahŕňajúce vytvorenie večernej rutiny a pokojného prostredia na zaspávanie a samotný spánok. Je až neuveriteľné, čo s nami kvalitný spánok dokáže urobiť.

 

4. Zdravá hmotnosť

Je pochopiteľné, že obezita zabíja libido – jednak kvôli nízkej fyzickej energii ako aj zlému pocitu zo seba samého. Rovnaké je to však aj v opačnom prípade, keď sa trápite drastickými diétami, a teda nemáte energie nazvyš.

Riešením je zdravý životný štýl, vďaka ktorému sa dostanete späť na svoju zdravú váhu, s ktorou sa navráti aj sexuálne myslenie. Na ceste za zdravou hmotnosťou vám pomôže doplnok stravy hunger blocker, s ktorým sa konečne vymaníte z kolotoča prejedania a spaľovač tukov, ktorý v kombinácii s fyzickou záťažou urýchľuje chudnutie.

 

5. Prírodné doplnky stravy

A čo tomu trošku pomôcť? Zaslúžil by si váš sexuálny život trochu okoreniť? Pomôže vám nielen náprava životného štýlu, ale aj sila prírody. Maca peruánska, kotvičník zemný, damiána, ženšen pravý, zinok, arginín a citrulín. Tieto zázračné zložky nájdete v sex boosteri, ktorý:

- pomáha zachovať kvalitný sexuálny život

- prispieva k zvýšeniu vytrvalosti a libida

- podporuje tvorbu estrogénu

- sa podieľa na udržaní normálnej plodnosti a reprodukcie

- pomáha regulovať hormonálnu aktivitu

- má pozitívny vplyv na prekrvenie tela

 

Afrodiziakálne účinky tohto prírodného doplnku stravy pomáhajú ženám znovu pocítiť skutočnú sexuálnu túžbu a udržať si ju.

 

 

6. Hormonálna rovnováha

Ženské libido je z veľkej časti ovplyvnené hormonálnou rovnováhou. Určité zmeny môžete zaznamenať v priebehu celého menštruačného cyklu aj v období menopauzy (v tomto prípade sa môže vaše libido zvýšiť aj znížiť).

S vyrovnaním hladiny hormónov vám pomôže pravidelná konzumácia výživového doplnku VENIRA hormonálna rovnováha, ktorý zároveň prispieva k udržaniu normálneho menštruačného cyklu.

 

7. Hormonálna antikoncepcia

Začali ste užívať hormonálnu antikoncepciu, aby ste si mohli užívať sex bez zábran a teraz sa nemôžete prestať čudovať, že ste o chuť na sex úplne prišli? Práve oslabené libido a celkové tlmenie prežívania rozkoše je častým vedľajším účinkom hormonálnej antikoncepcie.

Pokiaľ HA užívate dlhodobo, pre vaše telo je to podobné, ako keby ste si prechádzali tehotenstvom, a tak vám dáva signály, že sex nepotrebuje. V takom prípade odporúčame vysadenie nevyhovujúcej HA alebo užívanie nehormonálnej antikoncepcie. Pokiaľ si nie ste isté tým, aké riešenie je pre vás najvhodnejšie, odporúčame konzultáciu s gynekológom.

 

8. Kreativita

Smutnou pravdou je, že stereotyp libido oslabuje, a preto sa snažte byť vynaliezavé. Okoreníme svoj sexuálny život o nové praktiky, ktoré opäť nakopnú erotické iskrenie. Čas od času je dobré vyskúšať aj niečo netradičné, čo by mohlo samotnú chvíľku s partnerom ešte viac okoreniť.

Presne kvôli tomu sme vytvorili love gély s ktorými to ide… tak všetko nejako lepšie :D Hlavný benefit týchto gélov je nám asi jasný. Za zmienku ale tiež stojí aj skvelé prírodné zloženie s 32 účinnými látkami, nech sú naše telá v úplnej extáze po všetkých stránkach.

 

9. Komunikácia

Komunikácia je kľúč k vyriešeniu mnohých problémov, takže pokiaľ cítite, že za stratou sexuálnej túžby stojí z veľkej časti odcudzenie s partnerom, neváhajte sa s ním o tom porozprávať.

Je bežné, že vo fáze zamilovanosti je libido vysoké, ale priamo úmerne dĺžke vzťahu klesá (samozrejme to tak nemusí byť vždy). Naplánujte si preto čas mimo postele a hľadajte nové spoločné záujmy, ktoré vám pomôžu opäť prebudiť sexuálnu túžbu.

 

10. Sexuálne poradenstvo

V prípade, že žiadny z vyššie spomenutých tipov nepomôže, neváhajte navštíviť sexuológa – a to najmä v prípade náhleho poklesu libida bez zjavnej príčiny, dlhodobých ťažkostí spôsobených sociálnymi disfunkciami, nízkou sebadôverou alebo traumami.

 

  

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

 

Späť do obchodu