Ako používať olej na pleť?

Blahodárne oleje sú plné vitamínov, minerálnych látok a ďalších živín prospešných pre pleť. Platí za všestranných pomocníkov av oblasti starostlivosti o pleť sa teší čoraz väčšej popularite. Prečo a ako prírodné oleje správne používať?

 

Olej na pleť: Prečo ho zaradiť do rutiny

Ľahko preniká do hlbších vrstiev kože, kam dopravuje dôležité živiny ako vitamíny a minerálne látky.

Podporuje pleť v prirodzenej regenerácii a hĺbkovo ju hydratuje.

Prispieva k ochrane pokožky pred negatívnymi vplyvmi vonkajšieho prostredia.

Napomáha k zvláčneniu a zjemneniu pokožky, a teda ju zanecháva hebkú na dotyk.

Podieľa sa na spomalení procesu starnutia pleti skrze redukciu vrások a podporu prirodzenej pružnosti.

 

Správny postup použitia oleja na pleť

Pred tým, než sa pustíte do aplikácie oleja, vždy si dôkladne odlíčte a vyčistite tvár. Na to môžete využiť napríklad odličovací a čistiaci gél, ktorý zvláda oba kroky zároveň.

Oleje vďaka svojej jedinečnej konzistencii uzamykajú vlhkosť vo vnútri pleti, a preto ich vždy nanášajte na tvár ošetrenú hydratačným sérom alebo navlhčenú pleťovou vodou. Naopak na navlhčenie nikdy nepoužívajte teplú vodu pre kohútik. Tá totiž obsahuje látky, ktoré by mohli pleť v kombinácii s olejmi zbytočne podráždiť.

Pleťový olej vmasírujte do pokožky pomocou brušiek prstov v smere od stredu tváre do strán. Vystačíte si so skutočne malým množstvom produktu – zhruba dvoma až tromi kvapkami. Účinky pleťového oleja môžete podporiť gua sha masážnym kameňom.

Než budete pokračovať s ďalšími krokmi rutiny, počkajte aspoň 10 minút, kým sa aplikovaný olej vstrebe do pleti.

 

 

Všestranná olejová starostlivosť

Prírodné oleje sú vďaka svojej konzistencii a čistému zloženiu vhodné na každodennú starostlivosť. Môžete ich používať len tak samostatne, alebo ich zmiešať s pleťovým krémom, čo je kombinácia obzvlášť vhodná v zimných mesiacoch.

Pleťové oleje slúžia tiež na masáž tváre, krku a dekoltu, ale oceníte ich aj ako náhradu bežného odličovača či pleťové masky. Rovnako vám poslúži na upokojenie pokožky po opaľovaní.

 

Najpopulárnejšie pleťové oleje

K najobľúbenejším jednozložkovým olejom sa radí nasledujúce.

Arganový olej – zabraňuje starnutiu kožných buniek. Ďalej vyhladzuje, zvláčňuje a obnovuje vitalitu pleti, ktorú taktiež chráni pred škodlivými vonkajšími vplyvmi.

Mandľový olej – má antioxidačné a protizápalové účinky. Podporuje pleť v prirodzenej regenerácii, posilňuje ju a zabraňuje jej dehydratácii. Je vhodný aj na pokožku náchylnú k ekzémom.

Inca Inchi olej – obsahuje skutočne vysoké množstvo omega 3 mastných kyselín, ktoré chránia vrchnú vrstvu pokožky pred vonkajšími vplyvmi. Podporuje pokožku v prirodzenej regenerácii a zlepšuje jej pružnosť, a tak je ako stvorený na starostlivosť o zrelú pleť.

Tea tree olej - má dokonalé antibakteriálne a antimykotické účinky. Vďaka tomu eliminuje šírenie infekcie na minimum a skvele podporuje obnovu kožných buniek.

Jojobový olej – je bohatý na vitamín E, ktorý prispieva k ochrane buniek pred oxidatívnym stresom. Pomáha s hydratáciou, regeneráciou a výživou pleti.

Hroznový olej – má úžasné zvláčňujúce účinky. Pýši sa ľahkou konzistenciou a rýchlou vstrebateľnosťou. Vďaka týmto vlastnostiam nezanecháva na pleti mastný film a dodáva jej zamatovo hebkú štruktúru.

 

 

Levanduľový olej – k jeho kľúčovým vlastnostiam patrí protizápalový, antiseptický a antibakteriálny účinok. Podporuje tvorbu nových buniek, takže má skvelé regeneračné a hojivé účinky. Ďalej skracuje dobu hojenia jazvičiek, ktoré sú následne aj menej viditeľné. Pleti navracia jas a sviežosť.

Olivový olej – má hydratačný, regeneračný a upokojujúci účinok. Funguje ako antioxidant chrániaci kožné bunky pred oxidačným stresom.

Broskyňový olej – je plný vitamínov, mastných kyselín a antioxidantov. Má upokojujúci, regeneračný a vyživujúci účinok na pleť. Zároveň napomáha udržať a zvýšiť elasticitu pokožky.

Slnečnicový olej – má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant, ktorý chráni pleť pred stratou pružnosti a pevnosti.

 

Ďalšie typy jednodruhových kozmetických olejov v BIO kvalite nájdete na našom e-shope. Všetky sú lisované za studena, čím si zachovávajú účinnosť obsiahnutých biologicky aktívnych látok (napríklad vitamínov či minerálov), ktoré sú prospešné pre vaše zdravie a krásu. Oleje z našej ponuky sú navyše multifunkčné, pretože z ich blahodarných účinkov ťaží ako pokožka, tak aj nechty a vlasy.

Populárne sú tiež komplexy, ktoré v rámci jedného prípravku kombinujú účinky viacerých druhov olejov. Príkladom je masážny olej s obsahom mandľového, kokosového a slnečnicového oleja. Ďalej krém na akné, ktorý spája účinky levanduľového, hroznového, avokádového a tea tree oleja alebo hydratačné sérum, v ktorého zložení nájdete jojobový, arganový a Inca Inchi olej.

 

Prírodné pleťové oleje podľa typu pleti

Vzhľadom na to, koľko druhov olejov existuje, si bez problémov nájdete ten, ktorý bude vhodný konkrétne pre váš typ pleti. S výberom vám pomôže rázcestník viď nižšie.

 

Máte:

Suchú pleť? Stavte na makadamiový, marhuľový, arganový, avokádový alebo mandľový olej. Nájdete ich napríklad v prípravkoch nášho hydratačného radu.

Citlivú pleť? Bude pre vás vhodný avokádový, konopný, mandľový alebo marhuľový olej.

Aknóznu a problematickú pleť? Bude vám vyhovovať konopný, tekvicový, šípkový, Tea tree alebo hroznový olej. Niektoré z nich nájdete v zložení prípravkov našej akné rady.

Zmiešanú až mastnú pleť? Vyskúšajte jojobový, hroznový alebo pupalkový olej.

Zrelú pleť? Siahnite po šípkovom, malinovom, Inca inchi, rakytníkovom alebo arganovom oleji. Účinky niektorých z nich môžete vyskúšať na vlastnej koži vďaka našej anti-age rade.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu