Ako spoznať dehydratovanú pleť?

Starostlivosť o pleť je kľúčovým prvkom na ceste za krásnou a žiarivou pleťou. Všetci túžime po zdravo vyzerajúcej pokožke! Avšak nie vždy je to také jednoduché, ako by sme si sami predstavovali. Mnohí z nás sa stretávajú s dehydratáciou pleti, čo môže viesť k nežiaducim prejavom a tiež nepríjemným pocitom. Ako spoznať, že naša pleť trpí nedostatočnou hydratáciou a čo s tým môžeme urobiť?

 

Aké sú príznaky dehydratácie pleti?

Nespočet žien aj mužov často zle odhadne, že je ich pleť dehydratovaná. Domnievajú sa totiž, že dehydratovanú pleť môžu mať iba tí, ktorí trpia suchou pokožkou. Kdeže! S dehydratovanou pleťou sa môžu stretnúť aj tí, ktorí majú zmiešanú, alebo dokonca mastnú pleť.

Dehydratácia sa hojne prejavuje práve v letných teplotách, kedy sa nám na pleti tvoria šupinky, cítime jemné pnutie a pleť je celkovo oslabená. Toto pnutie sa najvýraznejšie prejavuje vysušením práve po kontakte s horúcim vzduchom a chlórovanou či morskou vodou. Musíte teda uznať, že naša pleť dostáva v lete poriadne zabrať a zaslúžila by si trochu starostlivosti.

 

Ako svoju pleť hydratovať?

Chcete svoju pleť dostatočne hydratovať, ale stále neviete ako na to? S našimi niekoľkými typmi to určite zvládnete!

 

1. Dostatočný pitný režim

Úplne tým najzákladnejším a prvým krokom k hydratovanej pleti je pravidelný pitný režim. Odporúčame vám preto vypiť minimálne 2 litre čistej vody denne. Pokiaľ sa vám zdá táto dávka náročná, skúste si zaobstarať VENIRA shaker so zásobníkom, vďaka ktorému vám doplňovanie tekutín do tela pôjde zase o niečo lepšie. Voda je totiž kľúčová nielen pre perfektnú hydratáciu pokožky, ale aj celého tela.

 

2. Vhodná kozmetika

Vyberajte kvalitnú a prírodnú hydratačnú kozmetiku, ktorá bude zodpovedať typu vašej pleti. Pokiaľ sa stretávate so suchou pokožkou, hľadajte krém s bohatou a hutnou konzistenciou s hydratačnými zložkami ako je kyselina hyalurónová, glycerín alebo ceramidy.

Pre mastnejšiu pleť voľte ľahšie gély alebo krémy na báze vody. Vyskúšať môžete aj náš VENIRA denný hydratačný krém, ktorý pleti zaisťuje potrebnú hydratáciu aj regeneráciu. Viete o tom, že sa starať o svoju pleť by ste mali aj vo večerných hodinách? Preto sme vyvinuli celý hydratačný rad kozmetických produktov, z ktorých je naozaj čo vyberať.

 

3. Vyhnite sa agresívnym produktom

Vždy pre svoju pleť zvoľte jemné čistiace produkty bez obsahu alkoholu alebo silikónov, ktoré by mohli pleť vysušovať. Príliš agresívne odličovače môžu narušiť prirodzenú kožnú bariéru a spôsobiť jej dehydratáciu. Máte radšej odličovacie mlieko alebo micelárnu vodu? U nás nájdete oboje!

Tip: Neviete, aký typ pleti máte a už vôbec netušíte, ako sa oň správne starať? To a oveľa viac získate z nášho článku.

 

4. Zdravá strava

Zdravá a vyvážená strava zohráva tiež dôležitú úlohu pri hydratácii pokožky. Konzumujte preto potraviny bohaté na najrôznejšie vitamíny a minerály, ako je ovocie, zelenina či celozrnné obilniny. Okrem bežnej vody svoje telo môžete hydratovať aj pomocou konzumácie bylinkových čajov alebo vody s prírodným ovocím, napríklad mätou, citrónom alebo limetkou.

 

Prečo práve kyselina hyalurónová?

Už skôr sme sa v tomto článku zmienili o hydratačných účinkoch kyseliny hyalurónovej. Prečo ale zvoliť práve ju? Ide o úplnú bombu! Molekuly kyseliny hyalurónovej totiž majú jedinečnú vlastnosť, vďaka ktorej na seba vedia perfektne viazať vodu a dokážu precízne vypĺňať medzibunkovú hmotu.

 

 

Táto vlastnosť je veľmi dôležitá nielen z hľadiska hydratácie, ale aj v zabraňovaní prejavu známok starnutia. S pribúdajúcim vekom totiž výrazne klesá množstvo tejto kyseliny v tele, a tak by sme si ju mali dopriať aspoň jednoduchou aplikáciou VENIRA séra s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C.

 

Vitamín C ako čerešnička na torte

Ako výborný doplnok kyseliny hyalurónovej je aj vitamín C, ktorý je dôležitý dopĺňať do tela nielen zo stravy. Vďaka nemu dochádza z hľadiska našej pleti k veľmi potrebnému antioxidačnému účinku voči stresu a iným škodlivým látkam.

Navyše ako bonus podporuje tvorbu kolagénu, ktorý je veľmi dôležitý práve pre pevnosť našich tkanív, do ktorých zaraďujeme aj pleť. Ľudské telo bohužiaľ nie je schopné si vitamín C samo vyrobiť, preto jeho prísun aplikácií tohto séra považujeme za úplnú jedničku.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu