Čo na tmavé kruhy pod očami?

Všetci ich poznáme a všetci ich neznášame. Tmavé kruhy pod očami celkom iste potrápili už každého z nás a sú prakticky tým prvým, čo si ráno všimneme pri pohľade do zrkadla. Často si ich prítomnosť spájame s prebdelou nocou, ale skutočne existuje oveľa viac príčin ich vzniku. V dnešnom článku sa dočítate o tých najčastejších, ale hlavne zistíte, ako sa tmavých kruhov nadobro zbaviť.

 

Čo sú kruhy pod očami?

Tmavé kruhy vznikajú dôsledkom rozšírenia ciev, ktoré presvitajú cez tenkú a mimoriadne citlivú kožu pod očami. V oblasti očného okolia je totiž iba minimálne množstvo podkožného tuku, ale zato je tu veľa lymfatických žliaz a krvných ciev. Kruhy pod očami nám môžu pripadať ešte tmavšie v kombinácii s opuchnutými očami, ktoré tvoria tiene, a tak je sfarbenie ešte výraznejšie.

 

Najčastejšie príčiny vzniku tmavých kruhov pod očami

Príčiny tmavých kruhov pod očami sa líšia človek od človeka. Zatiaľ čo u niektorých môžu poukazovať na nezdravý životný štýl, iní majú na ich vznik predispozície.

 

Čo teda patrí k najčastejším príčinám vzniku kruhov pod očami?

- nezdravá strava

- alkohol a fajčenie

- únava

- dedičnosť

- starnutie

- stres

- úzkosť

- poškodenie slnkom

- dlhé sedenie pred počítačom

- zanesený organizmus

- dehydratácia

- hormonálne výkyvy

- alergia

- tmavší odtieň pleti

- najrôznejšie zdravotné problémy ako napríklad anémia, poruchy lymfatického a cievneho riečišťa, chudokrvnosť či problémy so štítnou žľazou

 

10 spôsobov, ako sa zbaviť tmavých kruhov pod očami

1. Nasledujte princípy spánkovej hygieny. Každý má iný biorytmus, a tak nejde úplne zovšeobecniť, ako dlho by ste mali spať. Avšak iste sami spoznáte, na koľkú hodinu by ste si mali nastaviť večierku, aby ste sa prebúdzali sviežu a plní energie. Spánok je kľúčový pre udržanie správnych fyzických a psychických funkcií tela, takže pokiaľ s ním máte problém, prečítajte si naše tipy na lepší spánok.

2. Dodržujte pitný režim. Najlepšia je neperlivá pramenitá voda, ale počíta sa aj nesladený čaj. Pokiaľ máte s dodržiavaním pitného režimu problém, skúste so sebou všade nosiť fľašu s vodou. S týmto bodom súvisí aj odporúčanie na obmedzenie prísunu kofeínu, ktorý dehydratuje.

3. Jedzte zdravo a vyvážene. Svoju životosprávu máte plne vo svojich rukách, a tak urobte maximum pre to, aby bol váš jedálniček pestrý a dokonale vyvážený. To znamená, že bol mal zahŕňať dostatočný príjem bielkovín, zdravých tukov, sacharidov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Zároveň obmedzte príjem soli. Uvidíte, že všetka snaha sa vám vráti v podobe žiarivej a zdravej pokožky.

4. Používajte kvalitný očný krém. Vzhľadom na jemnosť kože očného okolia je nutné používať kozmetiku určenú výhradne na túto oblasť. Anti-age očný krém je bohatý na zložky s hydratačným, regeneračným, upokojujúcim a vyhladzujúcim účinkom. Čo je presne to, čo potrebujete, aby ste zamedzili vzniku opuchov a tmavých kruhov, alebo ich dokázali účinne eliminovať. Čas od času môžete na očné okolie aplikovať gélovú masku.

 

 

5. Vyskúšajte salónne ošetrenie. Zverte sa do rúk kozmetického salónu, kde zhodnotia stav vašej pokožky a urobia vám ošetrenie pleti zamerané priamo na túto problematiku. S kruhmi pod očami si vie skvele poradiť mezoterapia, plazmaterapia alebo chemický peeling. Alternatívne môžete vyskúšať výplň na báze kyseliny hyalurónovej.

6. Noste slnečné okuliare. Za slnečného počasia chráňte svoje oči a očné okolie pred slnečnými lúčmi. Znížite tak pravdepodobnosť vzniku tmavých kruhov, ktoré sú príčinou nadmerného pôsobenia UV žiarenia.

7. K pokožke očného okolia sa správajte maximálne šetrne. Pokožku nijako netrite a buďte maximálne opatrní pri aplikácii a odličovaní make-upu. Na odličovanie používajte šetrné odličovacie mlieko, ktoré je vhodné na starostlivosť o očné okolie. Predídeme tým zbytočnému podráždeniu.

8. Vykonávajte pravidelnú masáž očného okolia. Masážny kameň gua sha vám pri správnom a pravidelnom používaní pomôže eliminovať opuchy a kruhy pod očami. Účinok ešte viac podporíte tým, že kameň umiestnite na pár minút pred použitím do chladničky.

 

 

9. Doplňujte vitamín C v kombinácii s rutínom. Ide o zložky, ktoré pôsobia synergicky a prispievajú k spevneniu stien cievok v oblasti pod očami. Toto duo nájdete napríklad v našom doplnku stravy VENIRA na podporu funkcie ciev.

10. Dajte šancu babským radám. Na uvoľnenie opuchov sú skvelé plátky zemiakov alebo uhoriek. Vychladené čajové vrecká priložené na očné okolie zase dokážu osviežiť pokožku a zmierniť tmavé kruhy. Pomôcť vám môže aj detoxikácia organizmu.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

 

Späť do obchodu