Povedzte tukovým bunkám NIE!

Leto je opäť tu a vy stále nemáte svoju vysnívanú postavu? Prišli ste z práce unavení a namiesto návštevy fitness centra alebo dlhej prechádzky si radšej sadnete k televízii s pohárom plným vína a poriadne sladkým zákuskom? Hriešenie k životu patrí, musí sa však držať pod kontrolou, inak nám začne pribúdať tukových buniek, ktoré treba efektívne spaľovať.

 

Ako to funguje?

Než sa dostaneme k samotnej problematike spaľovania tukov, je nevyhnutné spomenúť jedno všeobecne platné pravidlo, ktorému sa, bohužiaľ, za žiadnych okolností nevyhnete. Pri kontrole vašej váhy hrá vo väčšine prípadov rolu pomer príjmov a výdaja energie.

Ak je váš príjem a výdaj energie v rovnováhe, udržíte si svoju aktuálnu váhu. Väčší príjem ako výdaj znamená, že vaše telo začne priberať na váhe, menší príjem ako výdaj potom predurčuje na znižovanie váhy.

Ak prijímate dlhodobo viac kalórií, než je nutné, začne si ich organizmus ukladať. Časť z nich sa premení na cukor, časť si telo uskladní to tukových buniek. Priemerne máme asi 40 miliárd tukových buniek, ich počet sa však pri silnej obezite môže zvýšiť až na 120 miliárd.

 

Spaľujte tuk účinne v 5 krokoch

1. Znížte svoj denný príjem kalórií

Zostavte svoj jedálniček tak, aby ste zredukovali množstvo prijatej energie. Do príjmu kalórií sa projektuje aj vaša fyzická aktivita. Ak máte sedavý spôsob života, príjem kalórií musí byť ešte nižší.

Tip: Chcete sa rýchlo pustiť do chudnutia a tak chcete nadviazať do najtvrdšej diétu? Pozrite sa spolu s nami na niekoľko tipov, čo by ste pred samotným chudnutím mali urobiť.

 

2. Jedzte zdravo

Pokúste sa vyhnúť priemyselne spracovaným potravinám a predvareným jedlám, ktoré stačí ohriať v mikrovlnke. Jedzte pravidelne a nevynechávajte jednotlivé chody, mali by ste potom sklon sa následne prejedať.

Pripravujte si stravu obsahujúcu strukoviny, ako šošovku, hrach alebo fazuľu, ktoré vás zasýtia na dlhšiu dobu. Pokiaľ vás naháňa maškrtná, nahraďte oblátku sladkým ovocím, napríklad jablkom či jahodami. K správnemu tráveniu vám môžu pomôcť aj probiotiká.

 

3. Nezabudnite na bielkoviny

Príjem bielkovín je jedným z faktorov napomáhajúcich pri spaľovaní tukov. Telo ich spaľuje pomalšie, než tuky a cukry a navyše práve proteín pomáha zabrániť úbytku svalovej hmoty. Potraviny bohaté na bielkoviny vás navyše zasýtia na dlhšiu dobu, než rovnako kalorické jedlo s vyššou mierou sacharidov.

 

4. Neokrádajte sa o spánok

Môže to znieť ako sci-fi, ale spánok skutočne napomáha spaľovaniu tukov. Vo chvíli, keď upadnete do sladkej ríše snov, sa začne vyplavovať rastový hormón zodpovedný za regeneráciu buniek a tkanív. Energiu potrebnú na tento proces si telo vezme z tukových zásob.

 

Tip: Ak nemôžete zaspať alebo sa v noci neustále budíte, potom vám odporúčame si prečítať náš článok ako k lepšiemu spánku.

 

5. Hýbte sa

Pohyb, pohyb a zase pohyb. Venujte svoj čas aeróbnemu cvičeniu, počas ktorého tep stúpa na 60-80% vašej maximálnej tepovej frekvencie. Po cca 30 minútach tohto cvičenia začne telo spaľovať zásoby tuku. Ide napríklad o cyklistiku, plávanie, aerobic alebo beh, ktoré navyše pomáhajú znížiť krvný tlak aj hladinu cholesterolu.

 

Čo sa deje pri spaľovaní tukov?

Molekuly tuku sa skladajú z uhlíka a kyslíka. Pri chudnutí sa uhlík naviaže na kyslík, čím vzniká oxid uhličitý, ktorý je pomocou krvi dopravený do pľúc. Z pľúc následne oxid uhličitý vylučujeme výdychom. Zvyšok tvorí voda, ktorú z tela dostávame preč potom, močením a slzami.

 

Schudnite so spaľovačom tukov

Ako sme už vyššie spomínali, hrešenie k životu jednoducho patrí, zároveň je však vhodné udržať si zdravú kontrolu nad svojím životným štýlom a prípadné nadmerné tukové bunky efektívne spaľovať. Ako svojho pomocníka pri odbúravaní tukov si môžete vybrať náš VENIRA spaľovač tukov. Tento prírodný doplnok stravy obsahuje zmes 7 účinných látok, ktoré vašu snahu za vysnívanú postavou podporia.

 

Prečo ho odporúčame vyskúšať?

- podporuje spaľovanie tukov

- pomáha dodať energiu

- potláča chuť do jedla

- znižuje mieru únavy a vyčerpania

- podporuje výkon

- neobsahuje lepok, cukor ani pridanú chémiu

 

S nekonečným bojom s prejedaním vám pomôže hunger blocker, ktorý podporuje navodenie pocitu sýtosti, napomáha k správnej kontrole hmotnosti a podieľa sa na udržaní normálnej hladiny glukózy v krvi.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu