6 tipov pre dokonale hladké ruky a pevné nechty

Ruky sú našou vizitkou. Každý deň ich ukazujeme a podávame, a tak ich vzhľad neujde pozornosti druhých a mnohé o nás prezradia. Akú starostlivosť dopriať našim rukám a nechtom, aby bol dojem z nich čo najlepší? Našich dnešných 6 tipov vám pomôže udržať vláčnu pokožku na rukách a pevné nechty.

 

1. Čistota rúk je až na prvom mieste

Ruky sú našimi nenahraditeľnými pomocníkmi, bez ktorých by sme vykonávali celý rad úkonov len ťažko. Zároveň prostredníctvom nich prichádzame do kontaktu s mnohými baktériami, a preto starostlivosť o ruky začína dôkladným umývaním. Ako postupovať?

Zaobstarajte si mydlo na ruky s prírodným zložením. Koža na rukách je veľmi tenká a má sklony k vysúšaniu, a preto sa vyhnite mydlám s obsahom alkoholu, ktorý by ich mohol vysušiť. Naopak dobrou voľbou sú prípravky s obsahom hydratačných látok a okluzívnych zložiek, ktoré v pokožke zadržiavajú vlahu.

Ruky sa umyvajte vlažnou vodou. Pokožka rúk je v procese čistenia veľmi náchylná na poškodenie. Preto sa vyvarujte umývaniu horúcou vodou, ktorá môže narušiť kožnú bariéru ako ochranný štít pred pôsobením nežiaducich vplyvov vonkajšieho prostredia.

Tip: Na pokožku rúk pôsobí aj sprchová kozmetika, ktorú používate, a preto si dajte záležať s jej výberom. My vám odporúčame siahnuť po sprchovom oleji, ktorý je plný prírodných ingrediencií, pokožku nedráždi, podporuje ju v prirodzenom procese regenerácie, hydratuje ju a zjemňuje jej povrch.

 

2. Exfoliácia ako dokonalý reštart pre vaše ruky

Raz až dvakrát týždenne použite na svojej ruke prírodný peeling, ktorý ich zbaví odumretých kožných buniek, suchých šupiniek a všetkých nahromadených nečistôt. Vaša pokožka na rukách bude behom okamihu dokonale hebká a pripravená na vstrebanie aktívnych látok obsiahnutých v hydratačnom kréme.

 

3. Hydratácia pokožky zvnútra aj zvonku

Krémy na ruky doprajú vašim rukám prvotriednu starostlivosť na každom kroku. Použiť by ste ich mali po sprchovaní, ale aj pri pobyte vonku. Ich opakovanou aplikáciou počas dňa svoje ruky chránite pred pôsobením vetra, mrazu a ďalších vonkajších faktorov, ktoré sa môžu negatívne podpísať na ich vzhľade.

Náš prírodný krém na ruky obsahuje aktívnu látku Emolid CC, ktorá sa podieľa na posilnení prirodzenej kožnej bariéry a zároveň prispieva k ochrane kože pred pôsobením voľných radikálov. Ďalšou významnou zložkou je Neossance™ Hemisqualane, ktorá pokožku rúk vyhladzuje a zanecháva ju zamatovo hebkú. Krém sa vám vďaka praktickej veľkosti balenia bez problémov zmestí do kabelky aj väčšie vrecká.

Optimálnu hydratáciu pokožky na rukách podporíte dodržiavaním pitného režimu. Denne by ste mali vypiť 20-40 ml čistej vody na kg svojej telesnej hmotnosti. Pritom je potrebné vziať do úvahy svoj celkový príjem a výdaj vody za deň.

Časť dennej potreby tekutín môžete pokryť potravinami, ktoré sú bohaté na vodu. Konkrétne tipy na také potraviny nájdete v našom článku, čo je kožný mikróbiom a ako ho chrániť.

 

4. Jemná masáž rúk ako odmena po dlhom dni

Po ťažkom dni neexistuje nič, čo by vaše ruky potešilo viac, než masáž. Vytvorte si večerný rituál, na ktorý sa budete vždy tešiť. Masáž má skvelý relaxačný účinok, takže týmto spôsobom rozmaznávate nielen svoje telo, ale aj dušu.

Na rukách sa nachádzajú body, pri ktorých stlačení pôsobíte na vnútorné orgány, s ktorými sú jednotlivé časti prstov a dlaní priamo spojené. Vhodne vykonávanou masážou posilníte svoj imunitný systém a podporíte lymfatický a krvný beh ako aj hormonálnu rovnováhu.

 

Masáž rúk krok za krokom

Pripravte si obľúbený kozmetický olej.

Masáž začnite pri končekoch prstov a jemne prechádzajte cez chrbát ruky až k lakťu. Rovnakou cestou sa vráťte späť a celý pohyb trikrát zopakujte.

Teraz venujte špeciálnu pozornosť každému z prstov. Masírujte najskôr nechtové lôžka a postupujte ku kĺbom pri dlaniach. Po celý čas vyvíjajte iba jemný tlak.

Prsty jeden po druhom jemne pretiahnite. Vždy dvoma prstami druhej ruky uchopte jeden prst v kĺbe pri dlani a za vynaloženia jemného tlaku schádzajte smerom k nechtom. Začnite pri palci a pokračujte smerom k malíčku.

Pozornosť presuňte na masáž dlane. Palec jednej ruky umiestnite zhruba do stredu druhej dlane a krúživými pohybmi ju jemne premasírujte.

Celý postup opakujte pri druhej ruke.

 

5. Ochrana rúk pred slnkom, chladom a pri práci

Nosenie rukavíc pri upratovaní, umývaní riadu a ďalších činnostiach, kedy ruky prichádzajú do kontaktu s najrôznejšími chemikáliami a toxickými látkami obsiahnutými v čistiacich a umývacích prostriedkoch, je skvelou prevenciou proti nadmernému namáhaniu pokožky a narušeniu kožnej bariéry.

Koža na rukách je veľmi náchylná na popraskanie a vysušenie za chladného počasia, a preto vám odporúčame nosiť zimné rukavice. Zabúdať by ste na ne nemali obzvlášť v prípade, keď pracujete v exteriéri.

Svoje ruky chráňte aj pred nežiaducimi účinkami slnečného žiarenia. To má síce veľmi pozitívny vplyv na psychiku človeka, podporuje tvorbu vitamínu D a prispieva k zvýšeniu odolnosti voči telesnej záťaži, ale UVA aj UVB lúče sú tiež hlavnou príčinou predčasného starnutia pokožky. Pri pobyte vonku preto vždy aplikujte kozmetiku na opaľovanie.

 

6. Nezabúdajte na starostlivosť o nechty

Špeciálnu starostlivosť by ste mali venovať svojim nechtom a ich okoliu. Krém aplikovaný na ruky vždy votrite aj do jemnej kožičky v okolí nechtov. Pred spaním môžete túto oblasť ošetriť arganovým olejom, ktorý skvele hydratuje pokožku a prispieva k regenerácii nechtových lôžok.

Pokiaľ sú vaše nechty slabé, znamená to, že im chýbajú dôležité živiny. Začnite užívať pravidelne VENIRA kapsule pre vlasy, nechty a pleť, ktoré podporujú udržanie normálneho stavu nechtov, a teda zamedzujú ich lámaniu a štiepeniu. Zároveň urýchľujú ich prirodzený rast.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu