Ako sa starať o nechty, aby boli zdravé a krásne

Krásne nechty sú vizitkou celkového vzhľadu, ale aj zdravia. Ak chcete, aby vaše ruky vždy vyzerali upravene a vaše nechty boli zdravé ako nikdy predtým, ste na správnom mieste. V dnešnom článku vám predstavíme všetky tajomstvá správnej starostlivosti o nechty vrátane niekoľkých dôležitých tipov.

 

Upravené nechty sú polovicou úspechu?

Pilovanie nechtov, ich lakovanie alebo dokonca strihanie nechtovej kožičky by malo patriť medzi základné činnosti všetkých dnešných žien. Tiež si často hovoríte, že na takéto skrášľovanie nemáte čas?

Aj keď si to mnoho žien, ale aj mužov nemusí príliš uvedomovať, nechty predstavujú vizitku našich rúk a môžu tak mať výrazný vplyv nielen na naše sebavedomie, ale predovšetkým na dojem, ktorým pôsobíme na ostatných.

 

Tip: Skvelým riešením pre stále upravené nechty môžu byť aj gély na nechty, vďaka ktorým sa necht dokonale spevní.

 

Správna starostlivosť o prírodné nechty

Vaše nechty nie sú príliš dobrej kvality a čím ďalej tým viac vás láka návšteva kozmetického salónu na ich predĺženie alebo spevnenie, aby ste sa nemuseli pozerať na rozdvojené alebo neustále sa lámajúce nechty? Hoci v dnešnej dobe môžete využiť hneď niekoľko najrôznejších techník na vylepšenie vašej manikúry, nemali by ste zabudnúť na starostlivosť o vaše prírodné nechty. Ako ich teda udržať v perfektnom stave?

 

1. Dbajte na dôkladnú hygienu

Základom každej starostlivosti o nechty je pravidelná hygiena. Pokiaľ je to možné, nechty si nechajte krátko strihané a udržujte ich čisté tak, aby ste predišli hromadeniu nečistôt pod nimi. Pokiaľ sa predsa len rozhodnete pre pestovanie dlhých nechtov, pre ich perfektnú hygienu a odstránenie všetkých nečistôt môžete použiť aj špeciálnu kefku na nechty.

 

2. Nechajte nechty dýchať

Hoci sú laky na nechty krásnym ozvláštnením, je dôležité nechať nechty pravidelne dýchať. Pri ďalšej manikúre teda nezabudnite dať nechtom aspoň niekoľko dní bez vrstvy laku na to, aby sa mohli opäť zregenerovať a získať prirodzenú silu. K tomu vám môžu pomôcť aj kozmetické oleje, ktoré nechtom dodajú potrebnú výživu.

 

3. Vyhýbajte sa hryzeniu nechtov

Vedeli ste, že hryzenie nechtov môže spôsobiť ich oslabenie a predovšetkým aj nevzhľadnú deformáciu? Pokiaľ máte tendenciu k tomuto škodlivému návyku, snažte sa ho pre raz prekonať. Príčinou v mnohých situáciách môže byť totiž aj stres, úzkosť alebo nuda.

O oveľa lepším a efektívnejším spôsobom na skracovanie nechtov je použitie kvalitných pilníkov alebo nožníc.

 

4. Používajte vhodné produkty

Pri výbere produktov pre vašu manikúru v podobe lakov, odlakovačov alebo olejov na nechty dajte prednosť predovšetkým prírodným a kvalitným značkám. Vyvarujte sa produktom obsahujúcim agresívne chemikálie, ktoré môžu vaše nechty poškodiť. Na výživu nielen nechtového lôžka vám dokonale poslúžia prírodné krémy na ruky poskytujúce hydratáciu aj vašim dlaniam.

 

Na správnu starostlivosť o nechty by mali rozhodne myslieť aj ženy, ktoré nosia umelé nechty.

 

Vplyv stravy na zdravé nechty

Aj vyvážená strava má vplyv na zdravie vašich nechtov. Zahrňte preto do svojho jedálnička potraviny bohaté na vitamíny a minerály, ako je napríklad:

Biotín - nájdeme ho v potravinách, ako sú vaječné žĺtky, orechy, strukoviny alebo banány.

Vitamín A - je súčasťou mrkvy, sladkých zemiakov, špenátu alebo marhúľ.

Vitamín C – obsahujú ho citrusové plody, broskyne, jahody či paprika.

Zinok - nájdeme ho v morských plodoch, semienkach a orechoch.

Omega-3 mastné kyseliny - tieto kyseliny nájdeme v rybách, ako je losos a tuniak, ľanových semienkach alebo vlašských orechoch.

Tieto živiny podporujú rast a pevnosť nechtov. Vyhýbať by ste sa mali aj nezdravej strave v podobe príliš vyprážaného alebo koreneného jedla, ktoré neprospieva ani vášmu telu.

 

Tip: K zdravým nechtom vám môže pomôcť aj hydrolyzovaný kolagén.

 

Čo si z dnešného článku odniesť?

Nezabúdajte na:

- pravidelné zastrihávanie nechtov a starostlivosť o nechtovú kožičku

- agresívne produkty vymeňte za tie s prírodným zložením

- vyhnite sa hryzeniu nechtov

- dodržujte zdravú stravu a kúpte si kvalitné doplnky stravy

- občas nechty ponechajte bez laku, aby sa mohli zregenerovať

- dodržujte základnú hygienu

- nechty pravidelne hydratuje a vyživujte

- snažte sa príliš nestresovať

 

Vyskúšajte naše rady a tipy a užite si vašu cestu k zdravým a krásnym nechtom!

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu