Ako si vybrať sérum na pleť?

Pleťové sérum býva jedným z najzanedbávanejších produktov starostlivosti o pleť, a pritom s jeho pomocou môžete vyriešiť celý rad kožných problémov od dehydratácie až po akné. Vďaka svojej konzistencii sa totiž ľahko penetruje do pokožky, kde začína „ozdravný“ proces.

 

Pleťové séra: 5 hlavných dôvodov, prečo ich pozvať do svojej kozmetickej rutiny

1. Majú vysokú koncentráciu aktívnych látok.

2. Ľahko sa vstrebávajú a účinkujú v hlbších vrstvách kože.

3. Dajú sa vzájomne kombinovať a vrstviť.

4. Svojimi vlastnosťami dokážu aktívne meniť stav pokožky.

5. Sú nekomedogénne, a teda neupchávajú póry.

 

Čo vziať pri výbere séra na pleť do úvahy

Pri výbere séra berte vždy do úvahy genetickú dispozíciu svojej pokožky ako aj jej aktuálny stav a individuálne ciele. V praxi to znamená, že pokiaľ máte mastnú pleť so sklonmi k nedokonalostiam, určite zaradíte do svojej rutiny iné sérum, než osoba so suchou či dehydratovanou pleťou.

V prípade, že máte citlivú pleť, voľte sérum s upokojujúcim alebo regeneračným účinkom. To spĺňa sérum proti nedokonalostiam pleti s niacínamidom a zinkom, ktoré je vďaka svojmu prírodnému zloženiu a obsahu účinných látok vhodné na starostlivosť o pleť so sklonmi k podráždeniu. V závislosti na aktuálnej kondícii svojej pleti, môžete siahnuť aj po pleťovom sére na redukciu začervenania.

Pokiaľ máte suchú alebo „len“ dehydratovanú pleť, vhodné pre vás bude hydratačné sérum, ktoré pleti poskytuje toľko potrebnú vodu a zároveň ju chráni pred stratou vlhkosti. Rovnako vám pomôže zbaviť sa suchých šupiniek a drobných liniek, ktoré vznikajú práve v dôsledku nedostatočnej hydratácie.

Je vaša pleť mastná, zmiešaná či aknózna? Do svojej rutiny zaraďte sérum s protizápalovým, antiseptickým, antibakteriálnym, upokojujúcim alebo hojivým účinok. Príkladom je SOS akné sérum vyvinuté na priamu aplikáciu na postihnuté miesta. Pomáha pleti dosiahnuť stratenú rovnováhu, zbavuje ju pupienkov, jazvičiek po akné, červených fliačikov aj rozšírených pórov.

 

 

Máte zrelú pleť? Hľadajte sérum s liftingovým, energizujúcim alebo omladzujúcim účinkom. Také benefity prináša intenzívne kolagénové sérum, ktoré stimuluje tvorbu kožných buniek, napomáha pleti udržať si prirodzenú vlhkosť a pevnosť a prispieva k vyhladeniu jemných liniek a hlbokých vrások. Siahnuť môžete aj po anti-aging sére so skvalanom a peptidmi spomaľujúce proces starnutia pleti. Bolo preukázané, že pri pravidelnom používaní zmierňuje prejavy vrások o 51%, zvyšuje elasticitu pokožky o 10% a zjemňuje ju o 28%.

Celkový výber si môžete uľahčiť tým, že si zvolíte sérum, ktoré je vhodné pre každý typ pleti. Príkladom takého prípravku je sérum s BIO kyselinou hyalurónovou a vitamínom C. Po takomto type séra vám odporúčame siahnuť najmä v prípade, že máte bezproblémovú normálnu pleť.

Samozrejme vieme, že aj normálnu pleť môžu potrápiť nejaké nedokonalosti ako napríklad pigmentové škvrny. V takom prípade je vhodné zaradiť sérum s retinolom, ktoré prispieva k redukcii výskytu pigmentových škvŕn až o 84 % a pôsobí skvele aj ako prevencia vzniku vrások.

 

Ako pleťové sérum správne aplikovať?

Sérum bude mať na vašu pleť blahodárne účinky len za predpokladu, že ho budete správne používať. Pred prvou aplikáciou si vždy overte, či sa vybrané sérum používa ráno alebo večer. Zároveň si zistite, či je vhodné na každodenné použitie.

Podporte sérum v jeho úlohe tým, že svoju pleť najprv odlíčite a vyčistíte. Následne na ňu aplikujte pleťovú vodu a až potom naneste pár kvapiek séra. Jemne ho vmasírujte pomocou brušiek prstov a pred aplikáciou pleťového krému ho nechajte dôkladne zaschnúť.

Používate viac sér zároveň? Začnite so sérom na vodnej báze, pokračujte tým s hutnejšou konzistenciou a na záver naneste sérum na olejovej báze. Medzi jednotlivými aplikáciami vždy počkajte pár minút, než sa konkrétny prípravok vstrebe. Tým zaistíte, že sa všetky aktívne látky dostanú skutočne tam, kde ich potrebujete mať.

 

Ako spoznať najlepšie sérum na pokožku

Vzhľadom na to, že sérum je zo svojej podstaty schopné meniť stav pokožky, mali by ste už po relatívne krátkom čase pozorovať jasnú zmenu v kondícii svojej pleti.

Najlepšie sérum je teda to, ktoré rieši problém, s ktorým sa momentálne stretávate. Samozrejme sa pri tom predpokladá, že ho budete používať pravidelne a podľa inštrukcií výrobcu.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu