Akú kozmetiku si zbaliť na letnú dovolenku?

O tom, ako sa starať o pleť v lete už viete z minulého článku. Dnes nadviažeme a poradíme vám, aké konkrétne prípravky si zabaliť do svojej kozmetickej tašky tak, aby vám na letnej dovolenke nechýbalo nič na starostlivosť o pleť, telo a vlasy.

 

Maximálna starostlivosť, minimálna váha

Ak ste pri balení limitovaní priestorom v batožine, odporúčame vám cestovať s produktmi, ktoré majú dvojaký, alebo dokonca trojaký, účinok. Alternatívou sú prípravky v cestovnej veľkosti, ktoré nezaberajú toľko priestoru a väčšinou ich na dovolenke aj spotrebujete.

Vzdať sa nemusíte ani svojho obľúbeného produktu, ktorý sa v zmenšenom variante nevyrába. Stačí, ak si zaobstaráte cestovné kozmetické fľaštičky, do ktorých si prelejete prípravky, na ktoré ste zvyknutí. Vhod vám príde aj plniaci rozprašovač na parfum.

 

 

Čo so sebou na letnú dovolenku pri mori?

Nech sa stane čokoľvek, nikdy neodchádzajte bez kozmetiky na opaľovanie. S cieľom ušetriť čo najviac miesta v batožine, siahnite po opaľovacom oleji na tvár a telo, ktorý efektívne blokuje UVA aj UVB lúče. Po dni strávenom na slniečku použite chladivý gél po opaľovaní, ktorý zaisťuje okamžitú hydratáciu a výživu a zároveň prispieva k upokojeniu podráždenej alebo začervenanej kože.

Vo vašej cestovnej kozmetickej taške by rozhodne nemala chýbať starostlivosť o pleť. Zabaľte si odličovací a čistiaci gél, s ktorým zvládnete hneď dva kroky kozmetickej rutiny. Pri cestovaní do teplých krajín oceníte hydratačnú pleťovú vodu s dvojakým účinkom. Nielenže vašu pleť dočistí, ale aj ju dokonale osvieži – to oceníte napríklad po diaľkovom lete. Keďže hydratácia pleti je v lete úplne zásadná, vyvinuli sme hydratačný rad, v ktorom nájdete všetky prípravky, ktoré doplnia vašu dovolenkovú rutinu.

Čo sa týka starostlivosti o vlasy, zostaňte pri šampóne a kondicionéri, ktorý bežne používate. Svoju vlasovú starostlivosť iba doplňte o ochranný sprej pre vlasy namáhané slnkom, chlórom a slanou vodou. Pokiaľ máte farbené vlasy, svoju farbu chráňte klobúkom, alebo akoukoľvek inou pokrývkou hlavy.

 

 

Čo so sebou na letnú dovolenku pod stan?

Obsah vašej kozmetickej tašky sa v prípade balenia pod stan bude v mnohom líšiť. V tomto prípade ste totiž limitovaní nielen priestorom v batožine, ale mnohokrát aj prístupom k čistej vode.

Dôkladné čistenie je pre vašu pleť dôležité nech ste, kde ste, a preto si zabaľte vlhčené obrúsky na pleť alebo micelárnu vodu s vatovými tampóny. Ráno si na vyčistenú pleť naneste fotoprotekciu a na noc použite hydratačný nočný krém s intenzívnym obnovujúcim účinkom.

Z hľadiska starostlivosti o telo by vám vo výbave nemali chýbať obrúsky na intímnu hygienu, ktoré vás zachránia v dňoch, kedy nebudete mať prístup k vode.

Pri starostlivosti o vlasy vás bude zachraňovať suchý šampón. Pokiaľ budete mať prístup k teplej vode, zabaľte si so sebou šampón v cestovnej veľkosti a bezoplachový kondicionér, ktorý vám uľahčí celý proces.

 

Než sa pustíte do balenia

Urobte si:

- vyživujúcu vlasovú masku

- pleťový a telový peeling

exfoliáciu pier

Všetko zopakujte aj po návrate z dovolenky akurát s tým rozdielom, že tentoraz aplikujte regeneračnú vlasovú masku.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu