Kolagén dodá vlasom kvalitu a zdravý vzhľad

Mať lesklé a zdravé vlasy kypiace vitalitou, pevné dlhé nechty a bohaté husté riasy je ideálnou predstavou a mnohokrát aj snom akejkoľvek ženy. Matka príroda však nepristupuje ku každému rovnako a čo bolo jednému dopriate, druhému je odopreté. Bohužiaľ tak niektorí musia bojovať so zľahnutými a lámavými vlasmi, s tenkými a neustále sa štiepiacimi nechtami či riedkymi riasami. Máme pre vás ale dobrú správu, tieto nepríjemnosti sa dajú vyriešiť s prírodným kolagénom!

Čo je kolagén?

Kolagén predstavuje nerozpustnú bielkovinu tvoriacu približne 30 % všetkého proteínu v ľudskom tele. Jedná sa o základný stavebný prvok tkanív, ako je koža, kosti, šľachy a tiež vlasy. Hrá kľúčovú úlohu v podpore pevnosti, pružnosti a zdravia tkanív vrátane vlasov.

Oproti iným bielkovinám je kolagén rozlišovaný predovšetkým v tom, že sú jeho molekuly zložené z dlhých reťazcov skladajúcich sa prevažne z aminokyselín. Práve aminokyselina sú zodpovedné za pevnosť a stabilitu kolagénnych vlákien.

V ľudskom tele sa vyskytuje hneď niekoľko druhov kolagénu, pričom tým najrozšírenejším je kolagén I. typu. Pokrýva veľkú väčšinu kolagénu v tele a podieľa sa na tvorbe štruktúry pokožky, kostí, šliach a vlasov. Medzi ďalšie významné druhy kolagénu patrí napríklad kolagén II. typu, ktorý sa vyskytuje v chrupavkách alebo aj kolagén typu III. ktorého dôležitosť spočíva v pružnosti kože.

Tip: Prečo okrem chýbajúceho kolagénu môže byť u zľahnutých a matných vlasov na vine nedostatok proteínu? To sa dozviete v našom článku.

 

Prírodné zdroje kolagénu pre zdravé vlasy

Okrem použitia kozmetických prípravkov alebo doplnkov stravy s kolagénom je dôležité dopĺňať do tela túto aminokyselinu aj pomocou jedla.

Zdrojom kolagénu tak sú:

Mäso a ryby – predovšetkým ryby ako je losos, tuniak alebo treska sú veľmi bohatým zdrojom kolagénu. Ďalej ho nájdeme aj v mäse hovädzom, baranovom alebo bravčovom.

Orechy a semená - niektoré druhy orechov, ako sú orechy para, mandle, ľanové a sezamové semienka či lieskové orechy obsahujú zložky podporujúce tvorbu kolagénu v tele. Okrem toho sú bohaté na zinok a vitamín C.

Ovocie a zelenina - rovnako ako orechy a semená sú citrusové plody, ako sú pomaranče, citróny a grapefruity bohaté na vitamín C, ktorý je dôležitý pre tvorbu kolagénu. Ako ďalšie chutné ovocie môžete do svojho jedálnička zaradiť bobuľoviny, teda jahody či čučoriedky a zo zeleniny papriku, brokolicu či špenát.

 

Kolagén na vlasy

V prvom rade si treba uvedomiť, že vlasom nestačí dodávať živiny iba zvonku, pomocou kvalitných kozmetických prípravkov, ale je dôležité ich vyživovať aj zvnútra. Jedine týmto spôsobom je možné dosiahnuť maximálnu efektivitu a účinok presne tam, kde to potrebujeme. A presne tento problém nám môže pomôcť vyriešiť kolagén.

Ten je dnes značne využívaný v kozmetike ako súčasť kondicionérov, ako je VENIRA kondicionér s kolagénom v úžasnej vôni manga a liči, vlasových kúr a rôznych krémov, ale aj vo forme doplnkov stravy. Jeho najcharakteristickejšou vlastnosťou je pevnosť, ďalej potom schopnosť regenerovať a vyživovať. Unikátnou funkciou tejto nerozpustnej bielkoviny je tiež to, že sa dokáže dokonale viazať na pokožku a preniká do hĺbky vlasov, kde zadržiava vodu, čím ich zvláčňuje, spevňuje a zároveň chráni.

Okrem toho kolagén posilňuje vlasové korienky a pomáha zabrániť ich lámaniu. Pri nedostatku kolagénu sa vlasy stávajú oslabenými a náchylnými. Dodanie kolagénu do vášho tela im tak pomôže získať stratenú pevnosť a odolnosť.

Navyše s VENIRA kolagénovým drinkom pre vlasy, nechty a pleť so 4000 mg 100% bioaktívneho hydrolyzovaného kolagénu dosiahnete rýchle a viditeľné výsledky! Dodajte vašim vlasom ale aj pokožke a nechtom všetky potrebné vitamíny a minerály, ktoré potrebujú.

 

Je použitie kolagénu na vlasy vhodné pre každého?

Použitie kolagénu na vlasy je vhodné pre širokú škálu ľudí, najmä ale pre tých, ktorí sa stretávajú s rôznymi problémami s vlasmi alebo chcú len zlepšiť ich kvalitu a vzhľad. Použitie kolagénu tak môže byť obzvlášť vhodné pre osoby s padajúcimi, rednúcimi alebo poškodenými vlasmi a starších jedincov.

 

1. Osoby s poškodenými vlasmi

Suché, krehké, lámavé či poškodené vlasy v dôsledku nadmerného používania guľom, žehličiek na vlasy či častého farbenia kolagén pekne zacelia, obnovia a posilnia. Kolagén navyše vlasovému vláknu dodá pevnosť a hydratáciu.

 

2. Starší jedinci

S vekom dochádza k prirodzenému poklesu produkcie kolagénu v tele. Tento pokles môže mať negatívny vplyv na zdravie a kvalitu vlasov. U týchto osôb kolagén vyrovnáva pokles a podporuje zdravý rast pevných vlasov.

 

3. Osoby s oslabenými a krehkými vlasmi

Aj tí, ktorí majú prirodzene jemné a krehké vlasy môžu zo zázračných schopností kolagénu ťažiť samozrejme tiež. Kolagén zvyšuje objem vlasov a posilňuje vlasové vlákno, čo vedie k plnšiemu vzhľadu vlasov už na prvý pohľad.

 

4. Tehotné a dojčiace ženy

V tehotenstve a pri dojčení ženské telo prechádza značnými fyziologickými zmenami a zvyšuje sa potreba dodávať do tela všetky potrebné živiny. VENIRA PREMIUM kolagénový drink pre tehotné a dojčiace mamičky je vhodný nielen z dôvodu zlepšenia kvality vlasov a nechtov. Podporuje tiež rast a vývoj plodu, stará sa o kožu a zdravie kĺbov.

 

Kolagén na pleť a kĺby

Kolagén je kľúčovou zložkou všetkých tkanív a preto niet divu, že okrem vlasov poskytuje svoje účinky najmä aj na pleť či kĺby. Je tak zodpovedný za pevnosť a pružnosť pokožky, dodáva jej mladistvý vzhľad, pomáha minimalizovať vrásky a jemné linky a zlepšuje aj celkový tón pleti. K hydratácii pokožky kolagén prispieva tým, že priťahuje a zadržuje vlhkosť. To je obzvlášť dôležité pre udržanie zdravej, jemnej a hladkej kože.

Kolagén je dôležitý aj na zabezpečenie pohyblivosti tkanív a tlmenie nárazov v kĺboch. Obnovuje kĺbové tkanivo, čo podporuje ich zdravie a znižuje tak riziko akéhokoľvek poškodenia. Kolagén má schopnosť zlepšovať pohyblivosť kĺbov a zvýšiť tým ich flexibilitu. Tým zlepšuje celkovú pohyblivosť na udržanie aktívneho životného štýlu.

 

 
 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu