S MSM získate hrivu, ktorú vám budú všetci závidieť

Už sa vám niekedy stalo, že ste na ulici stretli človeka s tak nádhernými vlasmi, že ste mu až závideli? A zatúžili ste mať aj tak atraktívny a svieži vzhľad? Stáva sa vám, že sú tie vaše kadere často na zlosť? Bývajú mastné, zľahnuté a nedržia tvar? Ak ste si na niektorú z otázok odpovedali kladne, tak nezúfajte. Každý problém má svoje riešenie. Pomoc je jednoduchá a už nikdy sa takto cítiť nemusíte, ba dokonca sa tak niektorí budú cítiť kvôli vám!

 

Čo je to MSM?

S vyššie uvedenými problémami vám môže pomôcť MSM, čiže metylsulfonylmetán, čo je prirodzene sa vyskytujúca forma síry. Vďaka svojim blahodarným účinkom na vlasy, nechty a pokožku, býva táto čisto biela zlúčenina často označovaná ako krásny minerál. Aj vo veľkých dávkach je úplne netoxická.

Bežne sa nachádza vo všetkých živých organizmoch, v oceánoch či v dažďovej vode, ale aj v potrave, kde však býva tepelným spracovaním spravidla zlikvidovaná. Najčastejšie je ale jej používanie vo forme kapsúl, tabliet či práškov.

Pokiaľ ide o rast vlasov a ich zdravie, MSM tu zohráva kľúčovú úlohu. Jeho molekuly síry sú nevyhnutné pre tvorbu kolagénu a keratínu, teda dva základné proteíny obsiahnuté vo vlasoch. Kolagén sa podieľa na posilnení vlasovej štruktúry a zároveň zvyšuje jej pružnosť, zatiaľ čo keratín je zodpovedný za silu a lesk vlasov.

 

MSM ako prostriedok na zlepšenie kvality vlasov

Krásne lesklé a zdravé vlasy sú príťažlivé a zdobia každú ženu aj mužov. O tom žiadna. Navyše sú umiestnené na takom mieste, že býva až takmer nemožné ich prehliadnuť. Starostlivosť o ne je teda nevyhnutná, avšak vďaka nej môžete svoj vzhľad pozdvihnúť o sto percent a to predsa stojí za to.

Pokiaľ sa teda rozhodnete pre užívanie MSM, môžete očakávať, že sa vaše vlasy nielen spevnia a zosilnia, ale navyše sa zlepší ich celková štruktúra a odolnosť voči negatívnym vplyvom sa mnohonásobne zvýši. Zároveň pôsobí ako silný a stabilný antioxidant.

Podľa odborníkov metylsulfonylmetán nielen podporuje rast vlasov, ale dokáže ho aj mierne zrýchliť. Viditeľné výsledky sú teda viditeľné už po niekoľkých týždňoch užívania. Za ideálnu je odporúčaná kombinácia MSM s vitamínom C, ktorý podporuje jeho aktivitu v organizme a zvyšuje jeho účinnosť. Využiť môžete napríklad VENIRA lipozomálny vitamín C v podobe kapsúl, ktorý je vysoko vstrebateľný a ponúka vášmu telu množstvo benefitov.

Ďalším prínosom MSM je jeho pozitívny vplyv na vlasovú pokožku. Čistá a zdravá vlasová pokožka je totiž veľmi dôležitá na podporu rastu zdravých vlasov a prevenciu problémov, ako sú lupiny či svrbenie hlavy. MSM tiež napomáha vyrovnávať prirodzené pH vlasovej pokožky, čím ju udržuje zdravú.

Tip: Túto látku nevyhnutnú na udržanie správneho fungovania bielkovín a zdravia vlasov či nechtov nájdete aj v našich VENIRA kapsulách pre vlasy, nechty a pleť!

 

MSM a vypadávanie vlasov

Pre mnoho mužov i žien patrí padanie vlasov medzi zdroj frustrácie, ktorý môže narásť až do takých rozmerov, ako je strata sebavedomia. Prečo nám vlasy padajú, aké sú príčiny tejto fázy obnovy vlasov a ako tomu zabrániť? Aj to sa môžete dozvedieť v jednom z našich ďalších článkov.

Dobrou správou ale je, že MSM môže byť účinným prostriedkom na obmedzenie alebo dokonca aj úplné zastavenie vypadávanie vlasov. Jedným z mechanizmov, ktorým MSM pôsobí proti padaniu vlasov je jeho schopnosť podporovať tvorbu nových vlasových folikulov vrátane rastu nových vláskov.

Na to, aby vám rástli zdravé vlasy, ktoré nemajú tendenciu nadmerne vypadávať, je dôležitá aj správna mikrocirkulácia krvi vo vlasovej pokožke. Aj s tým sa môžete u MSM stretnúť, pretože práve do vlasovej pokožky dodáva potrebné živiny vedúce k rýchlejšiemu rastu vlasov.

Vypadávajúce vlasy sa postupne stanú jemné, tenké a logicky sa zníži aj ich samotný počet na hlave. Potom nastáva situácia, kedy aj tie najlepšie šampóny pre objem a hustotu už rozhodne nestačia. Ďalším prínosom MSM preto pre osoby trápiace vypadávaním vlasov je schopnosť zahusťovať už existujúce vlasy.

 

MSM: pomocník nielen na vlasy, ale aj kĺby či imunitu

Rovnako ako ostatné prirodzene sa vyskytujúce zložky v tele, ako je kolagén či keratín má aj metylsulfonylmetán aj ďalšie účinky, ktoré presahujú obyčajnú starostlivosť o vaše vlasy.

 

S čím ďalším teda MSM pomáha?

Kĺby a kosti - vďaka svojim protizápalovým schopnostiam a možnosti znižovať bolesť či zápal v kĺboch je MSM obľúbené aj u mnohých mužov či žien starších generácií. Ako doplnok stravy ho tak môžete užívať aj s problémami týkajúcimi sa artritídy alebo len tak na posilnenie kostí a zlepšenie flexibility.

Koža – podieľa sa na udržaní optimálnej pružnosti kože, podporuje tvorbu kolagénu, čo je kľúčový proteín pre zdravú a mladistvú pleť. MSM je určený aj na detoxikáciu tela, kedy z neho odstraňuje všetky škodlivé látky.

Imunitný systém - MSM je určený aj na posilnenie imunitného systému, pretože podporuje tvorbu antioxidantov v tele bojujúcich proti voľným radikálom.

Trávenie - udržuje zdravú črevnú mikroflóru a udržuje všetky tráviace procesy v norme. Odstraňuje odpadové látky a toxíny z tela preč, čo prispieva k celkovému zdraviu a vitalite.

Nechty - okrem starostlivosti o vlasy má MSM aj pozitívny vplyv na zdravie nechtov. Posilňuje nechtové lôžka, znižuje ich krehkosť a lámavosť.

 

Aké sú zdroje MSM?

Metylsulfonylmetán sa vyskytuje hneď v niekoľkých potravinách. Pokiaľ ho ale neprijímate dostatok, je vhodné MSM dodať do vášho tela v podobe najrôznejších doplnkov stravy.

MSM je obsiahnutý v:

- cibuli a cesnaku, ktoré sú jedným z najbohatších prírodných zdrojov MSM

- kapuste, vrátane kapusty bielej a červenej

- brokolici bohatej nielen ako zdroj MSM ale je v nej obsiahnuté aj veľké množstvo ďalších vitamínov a minerálov

- jablkách, jahodách a pomarančoch, ktoré môžete konzumovať samotné či pridávať do rôznych smoothies či ovocných šalátov

- ananáse bohatom tiež na enzým bromelain podporujúci trávenie

 

Tieto potraviny sú skvelým prírodným zdrojom MSM a môžu byť začlenené hneď od niekoľkých rôznych pokrmov. Dodajte do svojho tela potrebné množstvo tejto síry a doprajte si tak výživný pokrm s vašimi najobľúbenejšími pochutinami.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu