Vypadávanie vlasov

Je známe, že pokiaľ zdravému človeku vypadne každý deň až 100 vlasov, je všetko v normále. Niekedy sa ale mužom aj ženám často stáva, že im vlasy nezadržateľnou rýchlosťou rednú priamo pred očami. Z krásnych vlasov sa náhle stane nočná mora. Čo také vypadávanie vôbec zapríčiňuje a dá sa mu zabrániť? V tomto článku sa pozrieme na najčastejšie príčiny padanie a spôsob prevencie.

 

Aké sú najčastejšie príčiny vypadávanie vlasov?

Vypadávanie vlasov je problém, ktorý trápi mnoho ľudí bez ohľadu na pohlavie alebo vek. Preto ak sa s týmto nešvárom stretávate aj vy, nebojte sa, určite nie ste sami. Keďže nadmerné padanie vlasov môže mať hneď niekoľko príčin, je v prvom rade dôležité vôbec pochopiť, čo za týmto problémom stojí a ako mu môžete predchádzať.

Medzi najčastejšie príčiny vypadávanie vlasov patria:

 

Genetika a dedičnosť

Tieto dva faktory sú často hlavnou príčinou vypadávanie vlasov u mužov aj žien. Príčinou je často geneticky podmienená citlivosť vlasových folikulov. Preto ak u vás niekto v rodine trpí nadmerným padaním vlasov či dokonca plešatosťou, je veľmi pravdepodobné, že aj v sa s týmto problémom budete skôr či neskôr stretávať.

 

Hormonálna nerovnováha

Vyvážený hormonálny balans je veľmi dôležitý a preto nie je divu, že ak s hormónmi, ktoré majú v tele hneď niekoľko dôležitých funkcií, nie je niečo v poriadku, začne proces vypadávania vlasov. Rovnako tak nerovnováha spojená s funkciou štítnej žľazy má vplyv práve na vaše kadere.

Zatiaľ čo u mužov je dôvodom hormón dihydrotestosterón, kde hormonálna nerovnováha vedie k vyššej citlivosti vlasových folikulov na tento hormón a teda k padaniu vlasov, u žien môže byť problém v prípade nízkych hladín estrogénov a vysokých hladín progesterónov.

 

Stres

Dlhodobé a opakované stresové situácie nie sú záťažou len pre vaše telo ale predovšetkým aj pre samotné vlasy a ich zdravie, pretože vysoká úroveň emocionálneho napätia môžu spôsobiť oslabenie vlasových folikulov a viesť k ich vypadávaniu.

Tip: Pri nadmernom vypadávaní vlasov môže pomôcť aj methionín. Prečo túto esenciálnu aminokyselinu dodať do vášho jedálnička a aké sú jej účinky si prečítajte v našom článku.

 

Nadmerné zaťažovanie vlasov

Ženy, máte rady upravené vyžehlené alebo nakulmované vlasy, ktoré sú dôkazom toho, že sa o ne patrične staráte? Nezabúdajte ale ani v tomto prípade, že aj nadmerné zaťažovanie vlasov, a to nielen tepelnými stylingovými prístrojmi môže viesť k vypadávaniu vlasov.

Ani príliš pevné účesy či používanie chemických produktov nie je práve tou najlepšou voľbou pre vaše kadere.

 

Nezdravá strava a nedostatok živín

Aj nezdravá strava a nedostatok živín môžu mať negatívny vplyv na zdravie vlasov a prispieť k ich padaniu. Vlasy sú tvorené keratínom, čo je proteínová látka, a preto je dostatočný prísun živín, najmä proteínov, esenciálny pre ich rast a zachovanie zdravej štruktúry.

Preto je dobré do tela v podobe stravy alebo výživových doplnkov dopĺňať vitamíny A, C, E, D a B a tiež minerály v podobe železa, zinku a biotínu. Na vypadávanie vlasov vám z našej ponuky môžeme odporučiť VENIRA b-komplex nevyhnutný pre správne fungovanie organizmu.

 

Ako zastaviť vypadávanie vlasov?

Zastavenie vypadávanie vlasov môže byť často ťažké, ale existuje hneď niekoľko opatrení, ktoré vám môžu pomôcť zlepšiť zdravie vlasov a minimalizovať ich stratu.

Pokiaľ ste ešte nezačali zdravo jesť a dodávať do tela potrebné minerály a vitamíny, potom by ste mali rozhodne začať. Konzumujte dostatočné množstvo ovocia, zeleniny, mliečnych výrobkov a tiež rýb či orechov.

Príliš časté fénovanie, žehlenie či kulmovanie vlasov môže spôsobiť zvýšenie početnosti padania a okrem toho aj poškodzovanie vlasov. Snažte sa preto minimalizovať použitie tepelných nástrojov a nechajte vlasy v tomto období oddýchnuť, pokiaľ je to možné. Samozrejmosťou je aj tepelná ochrana.

Pokiaľ máte výrazný problém s vypadávaním vlasov, potom by ste mali navštíviť dermatológa alebo trichológa, ktorí vám dokážu poskytnúť odbornú radu a odporučiť liečbu priamo na mieru.

 

Vypadávanie vlasov po pôrode

Pripadá vám, že v tehotenstve máte krásne, zdravé a husté vlasy? Tento stav vašej hrivy bohužiaľ pominie po pôrode, kedy dochádza k rapídnym zmenám hormonálnych hladín, čo môže viesť k zmenám v raste vlasov.

K vypadávaniu vlasov po pôrode ale u niektorých žien prispieva aj nedostatok základných vitamínov a minerálov, ako je železo, čo negatívne ovplyvňuje vlasový rast. Vieme, že padanie vlasov pre vás môže byť frustrujúce. Je dôležité si ale uvedomiť, že vo väčšine prípadov ide o iba dočasný stav.

 

Prípravky proti vypadávaniu vlasov

Každý vlas na hlave má svoju životnosť a nie je určený rásť naveky. Vypadávanie vlasov rozhodne nie je príjemnou záležitosťou pre nikoho.

Preto sme pre vás vyvinuli VENIRA prírodný šampón proti vypadávaniu vlasov pomáhajúci pre lepšie ukotvenie vlasových cibuliek v pokožke hlavy. Okrem toho sa jedná o šampón s čisto prírodným zložením podieľajúci sa na hydratácii, vyživení a upokojení vlasovej pokožky.

Z doplnkov stravy vám môžeme odporučiť VENIRA PREMIUM kapsule pre vlasy, nechty a pleť hneď s 20 účinnými prírodnými látkami pre žiarivé, dlhé a krásne kadere.

Nezabúdame ani na mužské osadenstvo, ktoré vypadávanie vlasov trápi úplne rovnako ako ženy. Pre tých sme objavili VENIRA hair & beard booster s nadupaným zložením na podporu prirodzeného rastu vlasov, nechtov i fúzov.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu