Krásne biele zuby? Vyskúšajte produkty na domáce bielenie zubov s prírodným zložením

Mysleli ste si, že krásne žiarivý úsmev je výsadou hollywoodskych hviezd? Omyl! Dnes vám prinášame tipy na to, ako svoj úsmev vybieliť z pohodlia domova, a ako si ho v tejto novej podobe aj čo najdlhšie udržať.

 

Prečo zuby žltnú?

Než sa dostaneme ku konkrétnym tipom, ako svoje zuby vybieliť, začnete tým, prečo vôbec žltnú. Odborníci tvrdia, že každý z nás dostal do vienka jedinečnú farbu chrupu, ktorá je kombináciou genetických informácií od matky a otca. Vaše zuby teda nemusia byť nutne čisto biele, ale pokiaľ sú zdravé, rozhodne by mali byť svetlé. Práve žltnutie je známkou toho, že ste si svoj hollywoodsky úsmev pokazili buď stravovacími návykmi, fajčením alebo nedostatočnou ústnou hygienou. Na vine môže byť tiež nadmerný prísun fluoridov (nájdete ich v niektorých zubných pastách a ústnych vodách).

 

Než sa pustíte do domáceho bielenia zubov…

…navštívte svojho zubného lekára, ktorý v rámci preventívnej prehliadky skontroluje, že nemáte žiadne zubné kazy alebo zápaly v ďasne. Bieliť by ste totiž mali iba zuby zdravé.

Pokiaľ sú vaše zuby silne sfarbené pigmenty z potravín a zanesené zubným povlakom (napríklad na ťažko prístupných miestach), je vhodné zájsť si pred bielením aj na dentálnu hygienu.

 

Domáce bielenie zubov

Počuli ste o metóde bielenia zubov s využitím jedlej sódy a citrónu? Tak na tento spôsob prosíme rovno zabudnite, pretože by ste mohli nenávratne poškodiť svoju zubnú sklovinu. Namiesto toho siahnite po overenej kozmetike na domáce bielenie zubov zo 100% prírodným zložením.

Pri domácom bielení síce nedosiahnete výsledky tak rýchlo ako pri ordinačnom bielení, ale za je táto metóda mimoriadne šetrná k vašim zubom. Naše produkty sú navyše vďaka svojmu prírodnému zloženiu vhodné aj na starostlivosť o zuby veľmi citlivé.

 

Bieliaci zubný gél

Belšieho úsmevu sa dočkáte s pomocou bieliaceho zubného gélu, ktorý zvládne vybieliť váš chrup o 1–1,4 odtieňa a to úplne bezpečne a bezbolestne.

Obsahuje špeciálne povrchovo upravené minerály, ktoré dokážu redukovať žltkastý tón zubov na minimum. Zároveň eliminujú škvrny spôsobené konzumáciou farebných potravín a nápojov.

Náš gél je súčasťou komplexnej starostlivosti o ústnu dutinu, pretože zuby čistí, odstraňuje z ich povrchu plak a zanecháva ich dokonale vyleštené. To všetko s maximálnou šetrnosťou, a teda bez rizika narušenia zubnej skloviny. A ako bonus budete mať vďaka mätovej príchuti neodolateľne svieži dych po každom vyčistení zubov.

 

Bieliaci zubný púder

Na rozdiel od gélu sa bieliaci zubný púder aplikuje až na vyčistený chrup. Bieliaci efekt zaisťuje aktívne uhlie z kokosových škrupín SpecKareTM, ktoré je známe svojou schopnosťou fungovať ako prírodný magnet priťahujúci a absorbujúci rôzne nečistoty, ako sú škvrny spôsobené potravinami, nápojmi či tabakom.

Púder s využitím jemného a abrazívneho kaolínu obnovuje prirodzenú belosť vašich zubov. O úplne normálnu abrazivitu (teda schopnosť mechanickým spôsobom odstraňovať možné usadeniny z povrchu zubov) sa postará uhličitan vápenatý. Obsahuje aj mentol a olej z mäty piepornej, ktoré spoločne osviežujú dych.

 

Vhodná starostlivosť o vybielený úsmev

Lámete si hlavu nad tým, ako zabrániť, aby sa z vašich perličiek opäť nestali hviezdičky? Ani v momente, keď hollywoodsky úsmev dosiahnete, nemáte vyhrané. Zubná sklovina vám totiž môže zožltnúť rovnako rýchlo, ako rýchlo ste ju dokázali vybieliť. Ako tomu predísť?

 

Správna ústna hygiena

Vyberte si kefku, ktorá má stredne mäkké až mäkké vlákna.

Okrem klasickej kefky používajte jednozväzkovú kefku a medzizubnú niť.

Kefku vymeňte za novú každého štvrť roka, alebo skôr, ak je to potrebné.

Zuby si čistite dvakrát denne – ideálne ráno a večer.

Zuby si čistite vždy najmenej dve minúty.

Najmenej raz ročne si zájdite na dentálnu hygienu a absolvujte preventívnu prehliadku u svojho zubného lekára.

 

Vhodná technika čistenia zubov

Zuby si čistite najskôr po 30 minútach od posledného jedla.

Najprv si vyčistite medzizubné priestory.

Pri používaní klasickej kefky nevyvíjajte príliš veľký tlak.

Kefku prikladajte k zubu pod uhlom 45 stupňov čo najbližšie k ďasnu.

Vykonávajte jemné krúživé pohyby.

Postup opakujte pri každom zube zo všetkých jeho strán.

Vypľujte prebytočnú pastu.

Ústa po vyčistení NEvyplachujte vodou.

Po večernom čistení už nič nekonzumujte - maximálne čistú vodu.

 

Praktizujte oil pulling

Metóda oil pulling spočíva v prevaľovaní lyžice oleja v ústach. Hlavným účelom je čistenie a detoxikácia ústnej dutiny, ale vedľajším (žiaducim) efektom je práve vybielenie. Pôvodom sa na tieto účely využíval slnečnicový a olivový olej, ale v posledných rokoch rastie na popularite olej kokosový.

Ako postupovať? Metódu je vhodné praktizovať ráno na lačno. Lyžicu kokosového oleja prevaľujte v ústach po dobu 15–20 minút. Olej sa zmieša so slinami, čím vzniká emulzia, ktorá nabalí všetok povlak a baktérie. Olej môžete aj kloktať, ale dajte si pozor na to, aby ste ho omylom nespolkli. Po uplynutí doby olej vypľujte do koša a ústa vypláchnite teplou vodou. Následne pokračujte v ústnej hygiene viď postup vyššie.

 

Aj naďalej používajte kozmetiku na bielenie zubov

Bieliacu pastu neprestávajte používať ani vo chvíli, keď dosiahnete vytúžený odtieň. Pri pravidelnom a dlhodobom používaní našej bieliacej zubnej pasty s osviežujúcou mätovou príchuťou si udržíte dokonale čisté a vyleštené zuby a budete eliminovať zubný povlak ako aj nežiaducu pigmentáciu.

Na dosiahnutie maximálneho účinku radíme nepreplachovať ústa vodou, aby obsiahnuté aktívne látky pôsobili aj naďalej. Namiesto toho po každom čistení zubov použite ústnu vodu s aktívnym uhlím a príchuťou mäty. Zatiaľ čo aktívne uhlie pomáha absorbovať nečistoty a obnovuje prirodzenú belosť zubov bez rizika narušenia zubnej skloviny, mäta pohlcuje pachy spôsobené baktériami a osviežuje váš dych.

Pokiaľ sa vám robí zubný povlak, odporúčame vám našu ústnu vodu so zinkom, ktorá dokáže znižovať rýchlosť demineralizácie. Ide o proces, pri ktorom sa vplyvom pôsobenia kyselín v ústnej dutine uvoľňujú ióny minerálov zo zubnej skloviny. Pri pravidelnom používaní tejto ústnej vody posilníte svoju zubnú sklovinu a obnovíte v nej dôležité látky a minerály, čím prispejete k zníženiu rizika vzniku zubného povlaku, zubného kameňa či kazu a udržíte svoje zuby oslnivo čisté a zdravé.

V prípade, že už pozorujete známky oslabenia zubnej skloviny, vyskúšajte našu ústnu vodu s horčíkom a ďalšími minerálmi, ktoré podporujú remineralizáciu, teda navrátenie a uloženie iónov minerálov späť do zubnej skloviny. Ústna voda ďalej prispieva k zdraviu ďasien a udržaniu rovnovážneho pH ústnej dutiny.

 

Dajte si pozor na konzumáciu farebných potravín a nápojov

Farbu vašich zubov do veľkej miery ovplyvňujú vaše stravovacie návyky. Zatiaľ čo niektoré potraviny a nápoje zanechávajú na zuboch vonkajšie usadeniny, iné prispievajú k erózii zubnej skloviny, v dôsledku čoho presvitá zubnú kosť, ktorá má prirodzene žltú farbu.

Žlté zafarbenie zubov je spôsobené najmä častou konzumáciou:

- kávy

- čierneho čaju

- červeného vína

- bieleho vína

- sýtených nápojov

- tmavých bobuľovín

- kečupu a paradajok všeobecne

- citrusov

- sladkostí

- karí

- balzamikového octu

- sójové omáčky

 

Ale pozor! Ak sa niektoré položky zo zoznamu vyššie nedokážete vzdať, dáme vám malý tip, ako si ich vychutnať bez rizika zafarbenia zubov.

Nápoje konzumujte s pomocou slamky, čím obmedzíte kontakt so zubnou sklovinou na minimum. Po jedle, ktoré zahŕňalo „farebné“ potraviny, si zase dôkladne vypláchnite ústa vodou.

Avšak takzvanú bielu diétu by ste mali držať najmenej tri dni po domácom bielení. V tejto dobe sú zuby najcitlivejšie, pretože sa fixuje ich konečný odtieň.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

 

Späť do obchodu