Nedarí sa vám otehotnieť? Vyskúšajte náš nový prírodný doplnok stravy

Zatiaľ čo pre niektoré páry môže byť počatie relatívne jednoduchou záležitosťou, iné po mesiacoch snaženia zisťujú, že je to doslova umenie. Pokiaľ aj vás trápia problémy s počatím, alebo len chcete byť dobre pripravené, tento článok je určený pre vás. Dočítate sa o možných dôvodoch, prečo sa vám nedarí otehotnieť a zistíte, ako pravdepodobnosť počatia výrazne zvýšiť.

 

Možné dôvody, prečo sa vám nedarí otehotnieť

- stres spôsobený neúspešnými pokusmi o počatie

- psychické problémy

- absencia ovulácie

- nepriechodnosť vajcovodov spôsobená zrastami po zápalových procesoch v dutine brušnej

- endometrióza (ochorenie, pri ktorom sa tkanivo sliznice maternice objavuje na iných orgánoch)

- problémy so štítnou žľazou

- hormonálne problémy

- obezita

- nezdravý životný štýl (fajčenie, užívanie alkoholu a branie drog)

 

Samozrejme to nie je tak, že by chyba bola vždy iba na strane žien. Problémy s počatím môžete mať aj z dôvodu nízkeho počtu alebo zlej pohyblivosti spermií partnera.

 

Čo pomáha otehotneniu? Strážte si plodné dni

Najvyššia pravdepodobnosť otehotnenia je v ovulačnej fáze menštruačného cyklu, kedy je zrelé vajíčko pripravené na oplodnenie. Ovulačná fáza začína približne 15. deň cyklu a trvá dva až tri dni.

Samotná ovulácia potom trvá iba jeden deň, ale plodných dní je našťastie viac. Za plodné dni sa všeobecne označujú tri dni pred ovuláciou, deň ovulácie a deň po jej skončení.

Ak ovulujete spoznáte podľa zvýšeného libida, zvýšenej bazálnej teploty, prípadne ovulačného krvácania. Istotu potom budete mať vďaka domácemu ovulačnému testu alebo po návšteve lekára, ktorý vykoná ultrazvuk.

Viac informácií o jednotlivých fázach menštruačného cyklu sa dočítate v našom článku na blogu.

 

Ako zlepšiť kvalitu vajíčok?

S množstvom vajíčok nič moc nenarobíte, pretože ich počet vám bol daný už pred narodením. Rozhodne ale môžete podporiť ich kvalitu. Ako?

 

Stavte na antioxidanty

Antioxidanty dokážu obmedziť činnosť voľných radikálov, ktoré spôsobujú oxidačný stres, a tým spomaľujú starnutie buniek a podporujú ich zdravé fungovanie. Zároveň chráni pred poškodením mitochondrie, ktoré bunkám dodávajú energiu, a teda sú veľmi dôležité z pohľadu udržania optimálnej kvality vajíčok a zaistenia reprodukčnej funkcie.

Svoj jedálniček preto obohaťte o potraviny s vysokou antioxidačnou aktivitou. K takým patria napríklad černice, šípky, artičoky, karfiol, píniové oriešky a arašidy.

K nenahraditeľným antioxidantom radíme ďalej vitamíny A, B6, C a E. Z minerálnych látok musíme spomenúť zinok a selén. Ďalej potom koenzým Q10 a astaxantín. Tieto látky nájdete napríklad v našich prírodných doplnkoch stravy pre vlasy, nechty a pleť.

Antioxidanty sú rovnako dôležité z pohľadu udržania mladistvej pleti a silných vlasov. Viac zistíte v našom článku, čo jesť, aby ste mali peknú pleť a zdravé vlasy.

 

Do svojho jedálnička zaraďte zdravé tuky

Zdravé tuky podporujú kvalitu vajíčok a plodnosť. Ďalej prispievajú k vyrovnaniu hladiny hormónov ak zníženiu rizika zápalov. Ich prirodzeným zdrojom sú potraviny ako ryby, avokádo, mäso, vajcia, olivový olej alebo orechy.

 

Čo ďalšie jesť, keď chcem otehotnieť?

V období plánovania tehotenstva, ako aj v čase aktívneho snaženia o bábätko, je vhodné dopĺňať železo a vápnik.

Železo sa podieľa na procese delenia buniek a tvorbe červených krviniek, ktoré zásobujú pokožku kyslíkom. Prispieva k rozvoju poznávacích funkcií a normálnej funkcii imunitného systému. Okrem toho napomáha znižovať mieru únavy a vyčerpania. Jeho deficit môže spôsobiť nízku pôrodnú váhu dieťaťa.

Vápnik pomáha znižovať únavu a stres, posilňuje nervový systém, napomáha k sústredeniu ak celkovej psychickej pohode. Je vhodný proti svalovým kŕčom a dokonca môže pomôcť s nespavosťou. Počas tehotenstva jeho potreba rastie, a preto je nutné pripraviť sa na to už pred otehotnením. V opačnom prípade ich vápnik odoberám zo zásob, ktoré sú v kostiach.

 

Aký vitamín brať pred otehotnením?

Pokiaľ chcete dať šancu prírodným pomocníkom pred hormonálnou liečbou, rozhodne vám odporúčame zamerať sa na dostatočný príjem kyseliny listovej, ktorá bude mať pozitívny vplyv na vašu emočnú stabilitu a psychickú pohodu. Táto zložka tak znižuje úzkosť a stres, ktoré na vás môžu dopadať s každým neúspešným pokusom.

Vitamín B9 alebo kyselinu listovú by ste mali začať užívať zhruba tri mesiace pred plánovaným počatím. Jej nedostatočný príjem je totiž dávaný do súvislosti s predčasnými pôrodmi a zvýšenou potratovosťou.

Okrem toho, že sa kyselina listová podieľa na zachovaní normálneho vývoja plodu a rastu zárodočných tkanív počas tehotenstva, tiež prispieva k normálnej krvotvorbe a normálnej funkcii imunitného systému. Ďalej napomáha k zníženiu miery únavy a vyčerpania a podieľa sa na procese delenia buniek.

Prirodzeným zdrojom vitamínu B9 je predovšetkým špenát, kapusta, hlávkový šalát, fenikel, paradajky a uhorky. Nájdete ho aj v zemiakoch, strukovinách, celozrnných obilninách, orechoch, sóje a preničných klíčkoch.

Potrebnú dennú dávku kyseliny listovej si zaistíte aj s pomocou prírodného doplnku stravy VENIRA plodnosť. Okrem tej obsahuje aj:

- zinok, ktorý má kľúčový vplyv na zdravie a funkciu reprodukčného systému žien

- špargľa hroznovitá navodzujúca dobrú náladu a podieľajúca sa na vyživení, tonizovaní a zlepšení funkcie ženských pohlavných orgánov

- macu peruánsku, ktorá podporuje hormonálnu rovnováhu a zdravú funkciu reprodukčného systému

- ružu stolistú starajúci sa o gynekologické zdravie

- inositol podporujúci metabolické procesy a hormonálnu rovnováhu

- aminokyselinu L-arginine, ktorá môže vďaka svojmu účinku na zlepšenie prietoku krvi zvýšiť šance na úspešné počatie

 

Zvýšte svoje šance na otehotnenie

Detoxikujte svoje telo

Pokiaľ plánujete bábätko v horizonte nasledujúceho roka, je vhodné vyhradiť si pár mesiacov na dôkladnú očistu svojho organizmu, a to najmä v prípade, keď ste užívali niekoľko rokov antikoncepciu.

Keď hovoríme o detoxikácii organizmu, hovoríme vlastne o tom, čo najviac ocení vaša pečeň a črevá. S tým vám pomôžu zelené potraviny chlorella a spirulina. Práve tie sú spoločne s ďalšími zelenými superpotravinami dokonalým prototypom sviežosti a zdravia.

Ako chlorellu, tak aj spirulínu, nájdete v prírodnom doplnku stravy VENIRA super greens, ktorý obsahuje celkom 16 aktívnych látok. Súčasťou sú napríklad aj probiotiká, teda živé mikroorganizmy ovplyvňujúce ľudský organizmus. K ich najčastejšie skloňovaným účinkom na ľudský organizmus patrí podpora imunitného systému, úprava pH čreva a podpora integrity črevnej sliznice.

 

Uvoľnite sa

Už v článku, ako sa zbaviť stresu a jeho fyzických príznakov, sme písali o tom, že stresové faktory v našom tele spúšťajú mechanizmy pomáhajúce vyzbrojiť telo a myseľ na prípadný boj alebo útek. To môže byť užitočné napríklad pri zmene zamestnania, ale rozhodne nie v prípade, keď sa pokúšate o bábätko.

Napríklad taká meditácia vykonávaná 10–15 minút denne počas 30 dní môže vaša šanca na otehotnenie výrazne zvýšiť. Počas meditácie totiž dochádza k uvoľneniu DHEA, čo je hormón nadobličiek nevyhnutný pre plodnosť žien aj mužov, pretože má priamy vplyv na kvalitu spermií a vajíčok.

Na uvoľnenie vám môžu pomôcť bylinky. Napríklad prírodný antioxidant ashwagandha prispieva k zníženiu stresu a úzkosti, ale taktiež pôsobí pozitívne na funkciu reprodukčného systému. Je veľmi prospešný pre osoby, ktoré chcú zvýšiť svoju energiu a vytrvalosť.

 

Po sexe 20–30 minút odpočívajte

Vaša šanca na otehotnenie tým zase o pár percent vzrastú. Po uvedenú dobu počkajte s hygienou a odpočívajte – ideálne v polohe sviečky, alebo s nohami pritlačenými k hrudníku. Týmto spôsobom podporíte doručenie spermie k vajíčku.

Pokiaľ je pre vás dočasná nemožnosť počatia natoľko stresujúca, ľahko sa môže stať, že dôjde k poklesu vášho libida. V takom prípade vám odporúčame zaradiť do svojho jedálnička prírodný doplnok stravy VENIRA sex booster.

Každá denná dávka obsahuje zmes starostlivo vybraných ingrediencií, ktoré spoločne podporujú hormonálnu aktivitu, pohlavné orgány a sexuálne zdravie. Ďalej sa podieľajú na vyrovnaní hladiny ženských hormónov, zvýšení libida u žien a udržaní dobrých sexuálnych vzťahov. Vďaka prekrveniu pohlavných orgánov sa zase zlepší vaša citlivosť a celkový zážitok pri sexe.

Pokiaľ sa chcete o danej problematike dozvedieť viac informácií, nájdete ich v našom článku: Znížená chuť na sex – 10 tipov na zvýšenie ženského libida.

 

Eliminujte rizikové faktory

Fajčenie, konzumácia alkoholu ani užívanie omamných látok vašu cestu k bábätku rozhodne neuľahčia.

Váš partner by si mal dať tiež pozor na nosenie tesnej spodnej bielizne a upnutých nohavíc, príliš horúce kúpele a pokladanie notebooku do lona. Také zahrievanie semenníkov spôsobuje horšiu tvorbu a pohyblivosť spermií.

 

Kedy už porozprávať s odborníkom?

Pokiaľ sa o bábätko pokúšate aktívne dlhšie ako rok, je vhodné porozprávať sa o svojich problémoch s lekárom. Vzhľadom na to, že vaše problémy s počatím môžu byť zapríčinené najrôznejšími zápalmi, infekciami a ochoreniami, skúsený odborník vás zoznámi s vhodnými spôsobmi liečby a poradí, ako postupovať ďalej podľa vašej konkrétnej situácie.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu