Methionín: pomocník pri vypadávaní vlasov

Vypadávanie vlasov je problémom, ktorý postihuje mnoho žien ale aj mužov a nakoniec môže viesť k strate sebavedomia či dokonca k frustrácii. Nebojte, existuje však mnoho prírodných aj lekárskych metód, ktoré môžu pomôcť zastaviť tento nežiaduci proces a podporiť rast nových vlasov. Jedným z týchto pomocníkov je aminokyselina methionín, ktorý hrá dôležitú úlohu pri podpore celkového zdravia vašich kaderí.

 

Čo je to methionín?

Niekedy aj napriek tomu, že so svojim vlasom dostatočne venujete a pravidelne praktizujete bežné úkony, ako je kefovanie, starostlivosť o suché končeky, správne umývanie, používanie kondicionéra či masírovanie pokožky, môže dôjsť k ich predčasnému šediveniu a postupnému vypadávaniu.

V tomto prípade vášmu telu väčšinou chýba látka methionín, teda esenciálna aminokyselina, čo znamená, že si ju telo samo nevie vyprodukovať a preto ju musí získať z potravy alebo doplnkov stravy.

Ovplyvňuje tvorbu najrôznejších bielkovín, okrem iného aj karnitín, čo je bielkovina tvoriaca vlas. Okrem toho má ešte mnoho iných dôležitých funkcií. Detoxikuje organizmus, odbúrava cholesterol, zabraňuje ukladaniu tukov, posilňuje nechty a mnoho ďalšieho.

 

Ako funguje methionín na vlasy

Methionín je kľúčový pri podpore rastu vlasov a ich zdravia. Jeho prítomnosť v strave a dostatočný prísun do tela môže pozitívne olivňovať kvalitu vlasov, zabraňovať vypadávaniu a podporovať ich regeneráciu.

Keďže slúži ako jeden zo základných stavebných blokov pre tvorbu keratínu, čo je dôležitá bielkovina v tele, poskytuje vlasom silu, elasticitu a odolnosť proti poškodeniu. Methionín má tiež schopnosť podporovať rast nových vlasov.

S antioxidačnými vlastnosťami napomáha udržiavať vlasy zdravé a lesklé a chrániť ich tak pred oxidatívnym stresom spôsobeným voľnými radikálmi, ktorý vlasy poškodzuje a vedie k ich oslabeniu a vypadávaniu.

Tip: Pre starostlivosť o padajúce vlasy je vždy najdôležitejšie používať iba kvalitnú a prírodnú kozmetiku. Prečo je prírodná vlasová kozmetika bez parabénov a sulfátov najlepšou voľbou pre vaše vlasy sa dozviete v našom článku.

 

Nedostatok methionínu

Pokiaľ vaše telo neprijíma dostatok methionínu, môže dochádzať k:

- narušenie tvorby nových vlasových folikulov

- tomu, že existujúce vlasy sa zdajú byť krehké, slabé a náchylné

- negatívnemu ovplyvneniu produkcie keratínu

- suchým, matným a bez života vypadávajúcim vlasom

Existuje hneď niekoľko dôvodov, prečo môže vaše telo metionín postrádať. Ide napríklad o nevyváženú stravu, genetiku či nedostatočný príjem potravín bohatých na túto aminokyselinu.

Zaznamenali ste v poslednej dobe niektoré z týchto príznakov nedostatku methionínu? Potom rozhodne už dlhšie nečakajte a doprajte svojmu telu a vlasom metionín v podobe kapsúl VENIRA PREMIUM určených nielen pre vlasy, ale aj nechty a pleť. Tie okrem spomínanej aminokyseliny vo svojom zložení obsahujú ďalších 19 účinných látok.

 

Prečo vlasy vypadávajú?

Vypadávanie vlasov je začarovaný kruh, a preto pokiaľ ste stále ešte neprišli na to, prečo práve vám vlasy padajú, možno bude na vine niektorý z problémov, ktorý nájdete popísaný nižšie. Dôležité je predovšetkým porozumieť možným príčinám tak, aby ste prijali potrebné opatrenia na prevenciu a predchádzanie proti ich vypadávaniu. 

 

Genetika a hormóny

Hormonálna nerovnováha môže s vašimi vlasmi poriadne zatočiť. Patrí medzi jednu z najčastejších foriem vypadávanie vlasov. Čiastočnú úlohu tu zohráva aj genetika, pretože u niektorých žien či mužov môže ísť o dedičný problém. Muži sa tu najčastejšie stretávajú s alopéciou a ženy potrápia padajúce vlasy predovšetkým v období menopauzy.

Perfektným doplnkom stravy pre vás v tomto prípade bude naša VENIRA hormonálna rovnováha prispievajúca k normálnej hladine ženských hormónov.

 

Zlá starostlivosť o vlasy

Nesprávna starostlivosť o vlasy a ich nadmerné zaťažovanie môže tiež viesť k vypadávaniu. Používanie nesprávnej vlasovej kozmetiky, časté farbenie či prílišné kulmovanie alebo žehlenie môžu vlasy oslabiť natoľko, že okrem lámania začnú aj padať.

 

Stres a životný štýl

Stres radíme medzi ďalší faktor, ktorý môže mať vplyv na zdravie vlasov. V období silného stresu sa môže vlasový cyklus narušiť a viesť k nadmernému vypadávaniu. Nielen stres ale aj nezdravý životný štýl, ako je nevyvážená strava, nedostatok spánku či pohybu a nadmerná konzumácia alkoholu a kofeínu na oslabenie vašich kaderí taktiež významne napomáha.

 

Ako zabrániť vypadávaniu vlasov?

Síce niektoré príčiny vypadávania vlasov nemožno úplne eliminovať, aj tak ale existuje množstvo opatrení, vďaka ktorým svoje kadere zachránite a zachováte tak ich zdravý vzhľad. Tu sú tie najčastejšie:

- pre starostlivosť o vlasy používajte iba kvalitnú a prírodnú vlasovú kozmetiku, teda jemný šampón a kondicionér

- na úpravu vlasov nepoužívajte príliš často tepelné nástroje

- vlasy pravidelne zastrihávajte a to aspoň 1x za 3 mesiace

- dodržujte vyváženú stravu bohatú na vitamíny a minerály, dostatočne spite a pravidelne sa pohybujte

- nepodliehajte príliš stresu a využívajte relaxačné techniky ako sú joga alebo meditácia 

 

Ak sa s vypadávaním vlasov stretávate už dlhšiu dobu a ani dodržiavanie všetkých predchádzajúcich rád či najrôznejších doplnkov stravy vám nijako nepomáha, potom bude najlepšou voľbou návšteva lekára, ktorý môže odhaliť prípadné zdravotné problémy.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu