Trendy vo farbení vlasov

Každý rok nás kadernícke salóny lákajú svojimi novinkami. Práve farbenie vlasov je jedným z najjednoduchších a najefektívnejších spôsobov, ako zmeniť svoj vzhľad a vyjadriť svoju osobnosť. Aké techniky sú pre tento rok in? Dalo by sa povedať, že sa bude nosiť úplne všetko. Od čo najprirodzenejšieho farbenia až po rôzne farebné úlety v podobe ružových melírov v šedivých vlasoch. Či už sa rozhodnete pre odvážne a výrazné trendy v kaderníctve alebo pre svoje stálice, náš sprievodca najhorúcejšími technikami vo farbení vlasov vám určite pomôže k správnemu rozhodnutiu.

Aké techniky farbenia vlasov existujú?

V dnešnej dobe existuje celý rad techník a štýlov farbenia vlasov, ktoré vám umožnia dosiahnuť rôzne farebné efekty vo vlasoch. Pokiaľ by ste ženy rady dosiahli predovšetkým prirodzený vzhľad vašich kaderí, u ktorých by ani nikto z vášho okolia nepovedal, že sú nafarbené, potom zvoľte rozhodne metódu sombré. Ak ale už dlhšiu dobu túžite po krásnej platinovej blond farbe, správnym výberom pre vás potom možno bude mikromelír.

Poďme si ale o jednotlivých technikách prezradiť maličko viac:

1. Ombré

Je trendy už niekoľko pár rokov a stále sa teší veľkej obľube u zákazníčok všetkých kaderníckych salónov. Ide o trend, kedy sa výrazne mení odtieň vlasov od korienkov ku končekom. Klasické ombré je pri hlave tmavo hnedej farby a končeky vlasov sú postupne úplne zosvetlené.

Tento dramatický prechod medzi dvoma odtieňmi dodá vašim vlasom hĺbku a vytvára úplne jedinečný efekt. Ombre je perfektnou voľbou pre tých, ktorí chcú získať jedinečný vzhľad a navyše veľkou výhodou tejto kaderníckej techniky je neviditeľný odrásť.

2. Sombré

Ako už z názvu vyplýva, jedná sa o ľahšiu formu vyššie spomínanej techniky farbenia vlasov, takzvané soft ombré. Teraz už nejde o taký drastický prechod farieb a celé farbenie pôsobí veľmi prirodzene. Pokiaľ je táto technika kaderníkom správne vytvorená, potom by výsledok mal pôsobiť dojmom vlasov, ktoré sú zosvetlené od slniečka.

Toto farbenie odporúčame predovšetkým blondínkam a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí požadujú ľahký a prirodzený efekt farieb bez prílišného kontrastu.

Tip: Ako dosiahnuť krásne a zdravé vlasy, ktoré sú korunou krásy každej ženy, si môžete prečítať v našom článku.

3. Babylights

Melírovacia technika, pripomínajúca detské svetlé vlásky. Pri tejto metóde farbenia vlasov sú jednotlivé tenké vlasové pramene zvýraznené svetlejšími odtieňmi v jemných tónoch farieb.

Všetky tieto odtiene sa aplikujú v rovnakých pomeroch a žiadna farba tu nie je dominantná. To vytvára veľmi jemný a prirodzený výsledok. Babylights je ideálnou voľbou pre všetky ženy túžiace po sviežosti vlasov.

 

4. Splashlights

Niekedy označovaný aj ako anjelský vzhľad je metóda, vďaka ktorej sa na vlasoch vytvárajú škvrny alebo pruhy svetla, ktoré pripomínajú efekt zrkadla. Škvrny či pruhy sa aplikujú iba v jednej časti vlasov (približne v polovici ich dĺžky) pre efekt trojfarebnosti. Vlasy dole aj hore od tohto efektu musia farebne prechádzať postupne.

Ide o pomerne nový ale zábavný trend vo farbení vlasov, ktorý im poskytuje unikátny a výrazný vzhľad.

5. Pastelové farby

Tiež vás už jednoliate blond alebo hnedé odtiene vlasov jednoducho nudia? Preto sa na vlasy čoraz častejšie nanášajú rôznofarebné prelivy vo veselých pastelových farbách. Či už sa rozhodnete ísť do odtieňov fialových, ružových, modrých, zelených alebo červených, rozhodne nesiahnete vedľa. Vo výsledku ide totiž hlavne o to, cítiť sa vo svojom účese dobre a vedieť ho nosiť.

 

Farbenie vlasov v tehotenstve

Tehotenstvo je jedinečné obdobie v živote ženy, kedy sa všetky jej priority presúvajú na zdravie a pohodu jej dieťaťa. Tiež si kladiete otázku, či počas týchto deviatich mesiacov môžete pokračovať vo svojich bežných kozmetických rutinách, ako je práve farbenie vlasov?

Existuje hneď niekoľko názorov na to, či farbenie vlasov v období tehotenstva je alebo nie je bezpečné. Napriek tomu, že nie sú dôkazy o negatívnych účinkoch farbenia vlasov v tehotenstve, mali by ste sa ženy v tomto prípade poradiť s odborníkom a odložiť prípadnú návštevu kaderníka až do druhého trimestra.

Ak sa chcete aj počas tehotenstva i dojčenia starať nielen o svoje vlasy, ale aj pokožku či celé telo, odporúčame vám zaobstarať si VENIRA PREMIUM kolagénový drink pre tehotné a dojčiace mamičky, ktorý vám ponúkame hneď v niekoľkých chutných príchutiach.

 

Ako sa starať o farbené vlasy?

Farbenie vlasov môže dodať úžasnú zmenu vášmu celkovému vzhľadu. Farbenie časté alebo to s nekvalitnými farbami môže mať na vaše kadere aj negatívny dopad. Po farbení je dôležité poskytnúť vlasom zodpovedajúcu starostlivosť.

Používajte preto výhradne šampóny a kondicionéry vhodné pre váš typ vlasov. Pre vlasy poškodené nielen farbením ale aj častou tepelnou úpravou je vhodný VENIRA prírodný šampón na podporu rastu vlasov.

Nezabúdajte ani na poriadnu výživu, kedy pre perfektnú hĺbkovú hydratáciu a ochranu farby vám dokonale poslúži VENIRA vyživujúca maska na vlasy s vôňou manga a liči a niekoľkými účinnými látkami prenikajúcimi hlboko do štruktúry vlasov.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu