Starostlivosť o pleť v lete

Prispôsobujete svoju kozmetickú rutinu danému ročnému obdobiu? Pokiaľ ste našli prípravky, ktoré vám vyhovujú bez ohľadu na vonkajšiu teplotu, vzdať sa ich určite nemusíte, ale drobným zmenám sa pravdepodobne nevyhnete. Inšpirujte sa našimi tipmi na vhodnú letnú starostlivosť o pleť a zistite, čo jej bude v nasledujúcich týždňoch najviac namáhať.

 

S čím vaša pleť počas leta najviac bojuje?

Zatiaľ čo v zime ste svoju pleť chránili pred mrazom a vetrom, v horúcich letných mesiacoch je namáhaná predovšetkým:

- slnečnými lúčmi

- vysokými vonkajšími teplotami

suchým ovzduším v klimatizovaných priestoroch

teplotnými rozdielmi medzi vnútornými a vonkajšími priestormi

vlhkom alebo suchom v závislosti na tom, kde žijete

nadmerným potením, v dôsledku ktorého sa na pleti zachytáva viac nečistôt

 

Teraz, keď už viete, akým výzvam bude vaša pleť čeliť v priebehu leta, poďte zistiť, ako jej na tejto ceste môžete pomôcť svojou starostlivosťou.

 

 

Predchádzajte spáleniu kože!

Asi vás neprekvapí, že prvým bodom, ktorý musíme v rámci letnej starostlivosti spomenúť, je fotoprotekcia. V letných mesiacoch je nutné chrániť pokožku pred nežiaducimi vplyvmi UVA a UVB žiarenia a zároveň predchádzať jej spáleniu.

 

Prípravok s UV faktorom:

používajte na dennej báze bez ohľadu na počasie

aplikujte v dostatočnom množstve na pleť aj telo – nezabúdajte ani na často zabúdané miesta ako uši, pery, očné viečka, priehlavky a chrbty rúk

nechajte dôkladne zaschnúť pred tým, než sa začnete obliekať a chystať na odchod von

reaplikujte každé dve hodiny - prípadne skôr, ak športujete, práve ste vyliezli z vody alebo ste svoju pokožku vysúšali uterákom

 

Na tvár používajte UV ochranu s faktorom 30 a viac.

Všetko, čo potrebujete, pre krásne, dlhšie trvajúce a predovšetkým bezpečné opálenie nájdete v našej kategórii opaľovacej a samoopaľovacej kozmetiky.

 

 

Pozor na pigmentové škvrny

S nadmerným slnením a spálením pokožky súvisí aj riziko hyperpigmentácie av horšom prípade aj zvýšené riziko rakoviny kože.

Ako chytiť bronz a nespáliť sa už od nás viete z minulého článku, ale malý tip pridáme aj tu. Svoju letnú ritúnu rozšírte o kozmetiku či doplnky stravy s obsahom antioxidantov. Tie tvoria spoločne s SPF skvelý tím, pretože zvyšujú ochranu pleti tým, že chránia bunky pred oxidačným stresom a nežiaducimi vplyvmi vonkajšieho prostredia. Zároveň prispievajú k spomaleniu starnutia pleti, pretože zabraňujú poškodeniu bunkových zložiek kolagénu a elastínu. Ďalej podporujú regeneráciu pleti a sú účinných pomocníkom v boji proti spomínaným pigmentovým škvrnám.

Pokiaľ sú pigmentové škvrny vaším aktuálnym problémom, existujú spôsoby, ako ich viditeľnosť minimalizovať. V tejto oblasti vám odporúčame zaradiť do svojej rutiny pleťové sérum prispievajúce k zjednoteniu a harmonizácii tónu pleti.

 

Zabráňte dehydratácii pleti

Dostatočná hydratácia pleti je samozrejme dôležitá za každého ročného obdobia, ale počas leta, keď ste predsa len oveľa viac vystavení slnečným lúčom, je doslova nutnosťou.

Hydratovať svoju pleť by ste mali dôsledne zvnútra aj zvonku. Vnútornú hydratáciu si zaistíte dodržiavaním pitného režimu. Na vonkajšiu hydratáciu slúžia zvláčňujúce kozmetické prípravky s obsahom hydratačných zložiek.

Príkladom dokonalej hydratačnej zložky je kyselina hyalurónová, ktorá má schopnosť viazať na seba veľké množstvo vody. Tým zaisťuje pleti potrebnú dávku vlhkosti, ktorú v nej zároveň uzamyká. Kyselina hyalurónová prispieva aj k hĺbkovej výžive pleti a udržaniu jej optimálnej pružnosti. Nájdete ju vo veľkom množstve kozmetických prípravkov, ale existujú aj ďalšie spôsoby, ako ju dopĺňať. Vyskúšajte napríklad kyselinu hyalurónovú na vnútorné použitie kombinujúcu jej vysokomolekulárnu a nízkomolekulárnu formu.

 

 

Dajte prednosť prípravkom s ľahšou textúrou

V lete vám odporučíme siahnuť po prípravkoch s ľahkou textúrou, ktoré sa ľahko vstrebávajú do pleti a nezanechávajú na jej povrchu mastný film.

Túto podmienku spĺňa aj kozmetická hydratačný rada vhodný zvlášť pre pleť dehydratovanú a suchú. Jednotlivé prípravky sa skvele dopĺňajú, poskladáte si s nimi celú rutinu a svojej pleti doprajete poriadnu dávku hydratácie a výživy.

 

Nebojte sa exfoliácie

Nielenže sa pokožka zbavená odumretých kožných buniek oveľa lepšie opaľuje, ale tiež má výrazne krajší a zdravší odtieň. Vždy ale sledujte aktuálny stav svojej pleti a používajte peeling určený priamo na tvár.

 

Nech je ročná doba akákoľvek, myslite na to, že…

…každému typu pleti vyhovuje niečo iné, a preto sme si pre vás pripravili podrobný článok, podľa ktorého si zvládnete určiť svoj geneticky daný typ pleti a poskladať kozmetickú rutinu na mieru.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

 

Späť do obchodu