Ako na efektívne čistenie a odličovanie pleti? Vyskúšajte tieto produkty

Zásluhou odličovania a čistenia budete mať zdravo vyzerajúcu pleť a vytvoríte ideálne podmienky na vstrebanie všetkých účinných látok obsiahnutých v pleťovej kozmetike. Ako by ale také čistenie/odlíčenie malo vyzerať, aby bolo skutočne efektívne, a aké kozmetické produkty by ste pri tom mali použiť?

 

Prečo čistiť a odličovať svoju pleť každý deň?

Nikdy nezabudnete aplikovať pleťový krém a fotoprotekciu používate poctivo každý deň? Pokiaľ tieto produkty nanášate na pleť zanesenú nečistotami, žiadne zázraky nečakajte. Alfou a omegou zdravej a krásnej pleti je totiž čistota (nie sterilita) a tú jednoducho bez odličovacej a čistiacej kozmetiky nedosiahnete.

 

Pleť je nutné čistiť ráno aj večer

Prečo ráno? V rámci ranného čistenia odstránite pot, zvyšky odumretých kožných buniek a maz, ktoré sa (nielen) na povrchu pleti usadili v priebehu noci. Vytvoríte tak dokonale čisté plátno na aplikáciu zvláčňujúcich produktov a make-upu.

Prečo večer? Večerným čistením odstránite z pokožky baktérie, zvyšky make-upu a hlboko usadené nečistoty. Pleť bude vďaka dôkladnému čisteniu pripravená na nočnú regeneráciu a príjem aktívnych látok z produktov aplikovaných v ďalších krokoch ošetrujúcej rutiny.

Pamätajte, že pre pleť je nadmerná starostlivosť rovnako nevhodná ako starostlivosť nedostatočná. Častejšie ju preto zbytočne nečistite, aby ste ju nevysúšali. Výnimkou sú situácie, kedy ste sa veľmi spotili pri opaľovaní, na tréningu a pod.

 

Ako na efektívne čistenie pleti?

Za predpokladu, že sa bavíme o rannom čistení pleti, začnite tým, že si umyjete ruky antibakteriálnym mydlom. Pokiaľ si to daný kozmetický produkt žiada, navlhčite svoju pleť.

Zodpovedajú množstvo prípravku aplikujte pomocou brušiek prstov rovnomerne na celú tvár. Pomalými krúživými pohybmi ho vmasírujte do pokožky a potom ho starostlivo opláchnite. Na záver si vezmite uterák, ktorý používate výhradne na tvár, a jemným poklepávaním ho osušte. Pri čistení nezabudnite aj na svoj krk a dekolt.

Tip: Vždy si prečítajte vhodný spôsob použitia odporúčaný výrobcom. V niektorých prípadoch sa totiž produkty nanášajú na vlhkú pleť a inokedy na pleť suchú. Obvyklé je predovšetkým pri čistiacich géloch, ktoré pri kontakte s vlhkou pleťou penia, čo uľahčuje ich používanie.

 

Na čo je dobrá konjaková hubka?

Konjaková hubka je 100% prírodná kozmetická pomôcka, ktorá sa vyrába z rozomletých hľúz konjaku (česky zmijovce indického), čo je teplomilná rastlina pôvodom z tropických dažďových pralesov.

Konjakové hubky dokážu zaistiť veľmi jemný peeling. Okrem toho, že sa dá používať v kombinácii s čistiacim prípravkom, môžete s ňou masírovať pokožku aj bez použitia akejkoľvek ďalšej kozmetiky. Konjakové hubky sa vyrábajú vo viacerých variantoch, preto si vždy vyberte tú najvhodnejšiu priamo pre váš typ pleti.

 

Čo je dvojfázové čistenie pleti?

Ako samotný názov napovedá, jedná sa o čistenie rozdelené do dvoch fáz. V rámci tej prvej použijete čistiaci produkt s olejovou receptúrou, v druhej fáze siahnete po prípravku na vodnej báze.

Dvojfázové čistenie vám odporúčame vykonávať predovšetkým večer, kedy je pokožka oveľa viac zanesená ako pri rannom čistení.

 

Pleť stačí odličovať večer

Odlíčením začnite svoju večernú rutinu a potom prejdite na čistenie, ktoré sme popísali vyššie. S pomocou odličovacích produktov svoju pleť zbavíte make-upu, ale aj fotoprotekcie, ktorá sa aplikuje bez ohľadu na počasie, a preto je tento krok nutný pre každého bez rozdielu.

 

Ako na správne odlíčenie

Pokiaľ na sebe máte make-up začnite oblasťami, kde ho máte najviac, teda v oblasti očí a na perách. Myslite na to, že nie každý produkt je vhodný na starostlivosť o očné okolie, preto si túto informáciu vždy overte, aby ste zamedzili zbytočnému podráždeniu.

Začnite tým, že si umyjete ruky antibakteriálnym mydlom. Potom vezmite odličovací prípravok a naneste ho na kozmetický tampónik, ktorý priložte na oči a pery. Počkajte pár sekúnd, kým sa rozpustí make-up. Potom prejdite na odlíčenie zvyšku tváre, z ktorého jemnými ťahmi stierajte nánosy make-upu a nečistôt. Nezabudnite ani na krk a dekolt.

Po odlíčení dôkladne zmyte svoju tvár vlažnou vodou a dajte si záležať na tom, aby ste odstránili naozaj všetok odličovací prípravok. Následne pokračujte čistením pleti podľa návodu vyššie.

Na záver si vždy overte, že je vaša pokožka naozaj čistá, a teda pripravená na ďalšie kroky kozmetickej rutiny. Ako? Pozorne si prezrite posledný vatový tampónik, ktorý by mal byť dokonale čistý.

Pokiaľ používate znovupoužiteľné tampóny, po každom čistení ich vyčistite a vysušte. Zabránite tým množeniu baktérií a budete ich mať nachystané na ďalší deň.

 

Odličovacia a čistiaca kozmetika

Dobrou správou je, že všetko potrebné na každodennú starostlivosť o pleť nájdete u nás! Z akých produktov môžete vyberať?

 

Tvárová umývacia pena

VENIRA tvárová umývacia pena zbavuje pokožku nečistôt bez potreby silného trenia. Vzniknutá pena totiž urobí doslova všetku prácu za vás. Stačí len pridať malé množstvo vody a prsty vám budú v okamihu po pleti krásne kĺzať.

Umývacia pena si poradí s prebytočným mazom, odumretými kožnými bunkami, potom, baktériami, zanesenými pórmi a zvyškami make-upu. Vďaka svojej zamatovo jemnej textúre je navyše vhodná na každodenné použitie.

 

Micelárna voda pre citlivú pleť

Bežné micelárky obsahujú syntetické micely, ktoré môžu narušiť kožnú bariéru, spôsobiť podráždenie pleti a viesť k vzniku vyrážok. To však nie je prípad VENIRA micelárnej vody pre citlivú pleť, ktorá sa skladá výhradne z nedráždivých zložiek ako ružovej vody, aloe vera a panthenolu.

V zložení našej micelárky nájdete aj glycerín, ktorý podporuje hydratáciu a zvlhčenie pleti. Naopak neobsahuje žiadny alkohol, o ktorom je dobre známe, že pleť vysušuje. Vďaka tomu je táto micelárna voda ideálna pre suchú alebo dehydratovanú pleť.

O ďalších benefitoch našej micelárky si prečítajte v článku na blogu.

 

Čistiaci gél na akné

Intenzívne a šetrne sa stará a čistí zmiešanú, mastnú a aknóznu pokožku. Obsahuje vitamín E, levanduľový olej a bioflavonoidy, ktoré spoločne eliminujú tvorbu akné a upokojujú podráždenú pokožku.

VENIRA čistiaci gél na akné si poradí s rozšírenými pórmi, podráždenou pokožkou, akné a jazvičkami po akné alebo s čiernymi bodkami, zvýšenou produkciou mazu a mastným filmom na pleti.

 

Odličovacie mlieko

Na VENIRA odličovacom mlieku je najlepšie to, že rešpektuje prirodzené pH pleti, poskytuje jej prvotriednu hydratáciu a na jej povrchu nevytvára mastný film. Na druhú stranu pokožku ani inak nevysušuje, účinne ju upokojuje a posilňuje ochrannú kožnú bariéru.

Odličovacie mlieko je navyše vhodné nielen na odlíčenie pleti, ale aj riasenky, takže si pri odličovaní vystačíte s jediným produktom!

 

Odličovací a čistiaci gél

Pokiaľ v starostlivosti o pleť preferujete skinimalizmus alebo len veľa cestujete, vyskúšajte 100% prírodný odličovací a čistiaci gél, ktorý odličuje a čistí zároveň nielen pleť, ale aj očné okolie a dekolt.

Odličovací a čistiaci gél dôkladne, a pritom šetrne, čistí pokožku do hĺbky bez toho, aby narušil jej pH. Obsahuje aloe vera, bazalku indickú, kyselinu mliečnu a ďalšie účinné látky prírodného pôvodu.

 

Čo si z dnešného článku odniesť?

Odlíčenie nie je to isté čo čistenie.

Čistenie vykonávame ráno aj večer.

Odlíčenie vykonávame iba večer.

Čistenie nasleduje vždy až po odlíčení.

Odlíčenie je nutné aj v prípade, že nepoužívate make-up.

Odličovacie produkty pracujú na povrchu pleti.

Čistiaca kozmetika preniká do hlbších vrstiev kože.

Odličovacie a čistiace produkty vyberáme podľa typu a aktuálnej kondície pleti.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

Späť do obchodu