Čo je micelárna voda? Ako funguje, ako ju používať a všetko, čo o nej musíte vedieť

O micelárnej vode už ste nepochybne počuli. Viete ale na akom funguje princípe, ako ju zaradiť do svojej beauty rutiny a ako ju správne používať? To, a oveľa viac, sa dozviete v dnešnom článku.

Čo je to micelárna voda

Micelárna voda je čistiaci prípravok, ktorý z pleti odstraňuje zvyšky make-upu, nečistôt a odumretých kožných buniek. Pokiaľ budete mať navyše pri výbere micelárky šťastnú ruku a siahnete po niektorej z obsahom zvláčňujúcich zložiek, zvládne vašu pleť aj krásne hydratovať.

 

Ako micelárna voda funguje?

Za všetkým stoja micely, ktoré si môžete predstaviť ako mikroskopické čiastočky, ktoré k sebe priťahujú nečistoty ako magnet. Na jednej strane na seba dokážu viazať olej a nečistoty rozpustné v tukoch a na strane druhej viažu nečistoty a kožné bunky rozpustné vo vode.

 

Pozor na micelárky s mydlovou zložkou

Micelárne vody s obsahom mydlovej zložky a ďalších derivátov sú vo väčšine prípadov vyrobené z ropy. Ich schopnosť čistiť je taká silná, že tým narúšajú hydrolipidový film pokožky. Pleť potom nie je chránená pred pôsobením vonkajších vplyvov a únikom vody. Naopak je náchylná na vysúšanie, podráždenie, tvorbu ekzémov a upchávanie pórov. Jediným vhodným variantom je preto micelárna voda s prírodným zložením. Práve taká je VENIRA micelárna voda pre citlivú pleť.

 

5 výhod VENIRA micelárnej vody pre citlivú pleť

Na rozdiel od konvenčných micelárnych vôd neobsahuje syntetické micely, ktoré môžu narušiť kožnú bariéru, spôsobiť podráždenie pleti a viesť k vzniku vyrážok. Z toho dôvodu je mimoriadne vhodná na starostlivosť o citlivú pleť.

Obsahuje zmäkčovadlo glycerín, ktoré podporuje hydratáciu a zvlhčenie pleti. Naopak neobsahuje žiadny alkohol, o ktorom je dobre známe, že pleť vysušuje. Vďaka tomu je táto micelárna voda ideálna pre suchú alebo dehydratovanú pleť.

Pokožku zbavuje zvyškov make-upu, kožného mazu, potu, ale aj odličovacích a čistiacich prípravkov. Tým všetkým zabraňuje upchávaniu póru, zvyšuje priepustnosť kože a pripravuje ju na príjem aktívnych látok obsiahnutých v následnej starostlivosti.

Obsiahnuté prírodné ingrediencie sú šetrné k prirodzenému ochrannému filmu pokožky. Konkrétne kyselina mliečna prispieva k udržaniu prirodzenej hladiny pH.

Nemusí sa zmývať, a tak je jej hydratačný, regeneračný a tonizačný účinok skutočne dlhotrvajúci. Tento benefit oceníte najmä pri cestovaní av ďalších situáciách, keď máte obmedzený prístup k čistej vode.

 

Nezabudnite, že micelárna voda sa postará „len“ o čistenie pleti. Aby bola vaša rutina skutočne kompletná, rozšírte ju o ďalšie kozmetické produkty starostlivosti o pleť. To, ako sa správne starať o svoju pleť s ohľadom na jej typ, sa dozviete v našom článku.

 

Ako často a ako správne používať micelárnu vodu

Micelárnu vodu používajte v ideálnom prípade dvakrát denne v rámci svojej rannej a večernej rutiny.

Ako správne postupovať? Začnite tým, že si dôkladne umyjete ruky antibakteriálnym mydlom. Potom si odlíčte a vyčistite pleť. Následne si vezmite jednorazový vatový tampónik (alebo ekologickejšiu látkovú verziu, ktorú ľahko vyperiete) a naneste naň primerané množstvo micelárky. Pomaly prechádzajte po pokožke, aby ste ju zbavili všetkých zvyšných nečistôt. Micelárku nechajte samovoľne zaschnúť (za predpokladu, že používate našu micelárnu vodu bez mydlovej zložky) a pokračujte aplikáciou pleťového séra a krému na pleť.

 

Micelárna voda verzus tonikum verzus ružová voda: Čím sa líšia?

Zatiaľ čo micelárna voda je ideálna na konečné vyčistenie pleti, tonikum sa používa ako medzikrok medzi čistením a zvlhčením pleti. Poskytuje jej totiž okamžitú hydratáciu, vyrovnáva pH pleti a pripravuje ju na ďalšie kroky rutiny. Na podobnom princípe ako tonikum funguje ružová voda, s ktorou môžete navyše osviežiť svoju pleť kedykoľvek počas dňa.

V prípade, že používate VENIRA micelárnu vodu pre citlivú pleť, krok tonizácie môžete bez problémov preskočiť. Naša micelárka totiž obsahuje ružovú vodu z ruže stolistov, ktorá prispieva k zjemneniu, tonizácii a upokojeniu pokožky. Zároveň jej dodáva zdravú dávku vlhkosti a základné mikroživiny. Okrem toho má anti-aging účinok, a tak podporuje prirodzene svieži a mladistvý vzhľad pleti.

 

Čo si z dnešného článku odniesť?

Pokiaľ budete používať micelárku na dennej báze, máte istotu, že vaša pleť bude vždy dokonale vyčistená, a teda dokáže absorbovať látky obsiahnuté v krémoch a sérach, ktoré sa aplikujú v ďalších krokoch rutiny. Po aplikácii nechajte micelárku vždy prirodzene zaschnúť a nikdy ju nezmývajte vodou – v jej zložení sú totiž vitamíny, minerálne látky a antioxidanty, ktoré na jej povrchu chcete nechať pôsobiť.

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

 

 

Späť do obchodu