Masáž tváre: Prečo a ako na ňu?

Chcete pozdvihnúť kontúry svojej tváre a podporiť zdravý vzhľad svojej pleti? Alebo len hľadáte spôsob, ako zmierniť napätie v tvári a zrelaxovať svoju myseľ po náročnom dni? Vyčleňte si každý deň aspoň 10 minút na tvárovú masáž a uvidíte, že zázraky na seba nenechajú dlho čakať.

 

Benefity pravidelné tvárové masáže

Prispieva k/ku:

- zmenšenie opuchov

obmedzenie tmavých kruhov pod očami

redukciu vrások

zvýraznenie kontúr

zjemnenie nerovnomernej pigmentácie

spevnenie tvárového svalstva

urýchlenie cyklu tvorby buniek

odstránenie zrohovatenej vrstvy kože

prejasnenie a zjemnenie pleti

spomalenie procesu starnutia pokožky

zníženie napätia v tvári

stimuláciu krvného obehu

rozprúdenie lymfy

uvoľnenie toxínov

 

Masáž robte v pokoji a pomaly, pretože jedine tak dosiahnete očakávané výsledky. Dôležitá je aj pravidelnosť, masáž by ste si mali dopriať 2–3× týždenne. Keďže pleť sa cez noc regeneruje, ideálny čas na masáž je večer.

 

 

Vhodné masážne pomôcky

Masážny kameň gua sha

Jedná sa o špeciálne tvarované ploché doštičky vyrobené z rôznych druhov drahých kameňov, ktorým sú pripisované rôzne vlastnosti - napríklad ruženín prispieva k zvýšeniu jemných vibrácií a je považovaný za minerál lásky, krásy a harmónie nielen vo vzťahoch.

Gua sha sa najčastejšie využíva na masáž tváre a krku, ale na internete nájdete aj najrôznejšie návody, ako si s ich pomocou rozmasírovať jednotlivé časti tela.

Tip: Pokiaľ kameň umiestnite na pár desiatok minút pred použitím do chladničky, bude pre vás skvelým osviežením a pomôže vám so zmiernením opuchov.

 

 

Masážny valček face roller

Existuje viac druhov, ale pravdepodobne najčastejšie sa stretnete s valčekom s otáčavými minerálnymi kameňmi po stranách. Masírovať s ním môžete tvár, krk a dekolt.

Zatiaľ čo kratšia časť face rollera slúži na masáž očného okolia a oblasti okolo pier, širšia strana sa používa na masírovanie čela, tvárí, brady, krku a dekoltu.

 

Masáž pomocou rúk

Pokiaľ preferujete masírovanie tváre bez využitia masážnych pomôcok, potom si bohato vystačíte s vlastnými rukami.

 

Najlepšie kozmetické prípravky na masáž tváre

Blahodarný olej

Siahnite po niektorom z prírodných olejov, ktoré sú nekomedogénne a vhodné konkrétne pre váš typ pleti (akú máte pleť ľahko zistíte vďaka nášmu článku), alebo siahnite po oleji, ktorý je prospešný pre každý typ pleti – taký je napríklad olej arganový, jojobový, konopný a makový.

 

Sérum

Pleťové sérum sa nevstrebáva tak rýchlo ako niektoré krémy, a tak vám budú masážne pomôcky (alebo prsty) po pleti krásne kĺzať. Tým sa vyhnete zbytočnému treniu a vyťahovaniu kože, ktoré by ju mohlo poškodiť.

Séra majú navyše schopnosť aktívne meniť stav pokožky, a tak je vhodné vybrať si také, ktoré vám pomôžu s problematikou, akú momentálne riešite. Ako správne sérum na pleť vybrať sa dočítate v našom článku.

 

Hutný krém

Alternatívne môžete zvoliť krém s hutnejšou konzistenciou, ktorý sa nevpíja tak rýchlo ako ľahký krém. Hutnejšiu konzistenciu mývajú spravidla nočné krémy – v závislosti od typu svojej pleti môžete vyskúšať hydratačný nočný krém alebo anti-age nočný krém.

 

Plátienková maska

V kombinácii s face rollerom môžete bez problémov použiť plátienkovú masku, ktorú odporúčame schladiť pred nanesením v chladničke.

Teraz keď už viete, aké sú najlepšie masážne pomôcky a kozmetické prípravky, nezostáva nič iné, len sa vrhnúť na samotnú masáž.

 

 

Masáž tváre krok za krokom

Než začnete s masážou, svoju pleť dôkladne odlíčte a vyčistite pomocou prírodných kozmetických prípravkov. Nechcete predsa do pleti zapracovávať nečistoty, ktoré sú usadené na vrchnej vrstve pokožky. To isté platí samozrejme aj o vašich rukách.

Na vyčistenú pleť aplikujte preferovaný kozmetický prípravok a vrhnite sa na masáž!

 

S masážnym kameňom

S kameňom prechádzajte vždy len po premastenej pleti a nikdy nevykonávajte ťahy hranou – pokožky sa dotýkajte čo najväčšou plochou gua shy. Zároveň platí, že ťahy doštičkou vykonávajte v jednom smere, pod uhlom 45 ° C, jemne, rovnomerne a konštantne. Urobte vždy maximálne 3–10 opakovaní.

Masáž začnite pri krku, ktorý prechádzajte smerom zdola k hrane tváre. Presuňte sa na masáž čela. Doštičku si umiestnite medzi obočie a striedavo prechádzajte k ľavému a pravému uchu. Pokračujte masážou od stredu tváre pod lícnymi kosťami k uchu. V poslednom kroku pridržujte jednou rukou kožu na brade, výrez masážneho kameňa umiestnite na špičku brady a pomaly ťahajte smerom k uchu.

Nezľaknite sa, pokiaľ sa vám v priebehu masáže, alebo po jej skončení, objavia začervenané cestičky na pleti. Znamená to, že sa pokožka začína prekrvovať, a teda techniku vykonávate správne.

 

 

S masážnym valčekom

Postupujete od spodnej časti tváre k vlasovej línii. Bradu masírujte od stredu smerom k tváram. Valček rolujte pozdĺž línie dolnej čeľuste až pod ušný lalôčik. Tváre prechádzajte smerom od nosa k ušiam. Potom použite kratšiu časť face rollera a vrhnite sa na masáž oblasti pier, pohyblivého viečka a dolnej časti očného okolia – postupujte od koreňa nosa smerom k ušiam. Nakoniec prejdite na masáž čela, po ktorom prechádzajte od stredu striedavo doľava alebo doprava.

 

Pomocou dlaní a prstov

Prsty pritlačte jemne na pokožku a masírujte ju jemnými krúživými pohybmi. Pritom si dajte pozor na to, aby ste kožu nedreli a nevyťahovali.

 

Pri masáži jednotlivých častí tváre postupujte nasledovne. Každý krok zopakujte aspoň 5×.

Bruška prstov položte na obočie a ťahanými pohybmi ich približujte k rastovej línii vlasov.

Priložte ukazovák k vnútornému kútiku oka a pomaly s ním prechádzajte k spánku a potom späť cez pohyblivé viečko.

Bruška prstov priložte k spánkom a chvíľu nimi krúžte v smere hodinových ručičiek.

Oblasť okolo nosa masírujte špirálovitým pohybom prstenníka odspodu smerom ku koreňu nosa.

Spojte ukazovák s prostredníkom a ťahajte v smere od stredu tváre k ušiam.

V mieste, kde sú nosoretné ryhy môžete robiť malé osmičky.

Partie okolo úst masírujte krúživými pohybmi ukazováka od stredu dolnej pery k stredu hornej pery.

Celú masáž zakončite na krku. Spojte ukazovák s prstenníkom a krúživými pohybmi s nimi prechádzajte zdola nahor.

 

Pleť po masáži opláchnite vlažnou vodou a naneste na ňu obľúbené pleťové sérum a krém. Obsiahnuté účinné látky sa ľahko penetrujú do pokožky vďaka zlepšenej cirkulácii krvi.

 

 

 

Našli ste v článku chybu?

Napíšte nám prosím na info@venira.sk a ihneď sa pustíme do opravy.

Späť do obchodu